Крис Мун - съавторът на първия сингъл на Принс Soft

...
Крис Мун - съавторът на първия сингъл на Принс Soft
Коментари Харесай

Авторските права върху първия сингъл на Принс на търг



Крис Мун - съавторът на първия сингъл на Принс " Soft and Wet ", предложи за продажба за 490 хиляди $ своите авторски права върху композицията в интернет аукциона eBay, заяви Контактмюзик.

Мун дава на евентуалния покупател контракта си с Принс. С този контракт се удостоверява авторството на песента. Купувачът ще получи също автентичен запис на песента и запис на нейна версия в осъществяване на музиканта Ем Си Хамър.

Мун обаче предизвестява, че купувачът не би трябвало да се надява да забогатее в резултат на покупката. При излизането си песента заела едвам 91-во място в класацията на " Билборд ".

Онзи, който реши да купи правата върху песента, не би трябвало да го прави поради финансова полза. Това е по-скоро забавна движимост за колекционери и почитатели на Принс.

" Soft and Wet " излезе през 1978 година Това е първият сингъл от дебютния албум на Принс " For You ". Световна популярност му носи албумът " 1999 ", излязъл през 1982 година Принс бе притежател на доста награди, измежду които " Оскар ", " Грами " и " Златен глобус ". Той бе открит мъртъв в имението си в щата Минесота на 21 април 2016 година

Информацията е на Българска телеграфна агенция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР