Криптовалутите обхващат много повече от текущата им търговска стойност, общата

...
Криптовалутите обхващат много повече от текущата им търговска стойност, общата
Коментари Харесай

Инвеститорите на кои криптовалути са най-активните в момента?

Криптовалутите обгръщат доста повече от настоящата им комерсиална стойност, общата пазарна капитализация и токеномиката.

Тази революционна технология, която трансформира образа на промишленост за трилиони долари, е основана в интерес на хората и за решение на проблеми от действителния свят, като да вземем за пример peer-to-peer парични системи.

Като се има поради този факт, разглеждането на знака Daily Active Addresses (DAA), наличен посредством услугите на Santiment, може да помогне при определянето на това кои планове са били интензивно употребявани и в каква степен. Според дефиницията на Santiment, DAA дефинира количествено броя на неповторимите адреси, участващи във всички транзакции за всяка крипто мрежа на дневна база.

По-долу може да видите лист с оценени данни, предоставени от Santiment на 6 октомври, определяйки 5-те най-активни цифрови валути с най-вече дейни дневни адреси през предходните 30 дни:

  • Биткойн ( BTC ): 1,04 милиона DDA за един месец
  • Етериум ( ETH ): 423,880 DDA за един месец
  • Polygon ( MATIC ): 221,510 DDA за един месец
  • Лайткойн ( LTC ): 218,580 DDA за един месец
  • Bitcoin Cash ( BCH ): 79,500 DDA за един месец

Забележително е, че при сравняване на 30-дневния дневен брой дейни адреси с сходен отчет, оповестен на 25 август, наподобява, че Tether USD ( USDT ) е изгубила втората си позиция, а Биткойн Кеш се е изкачил в топ 5 на най-активните крипто мрежи.

Струва си също по този начин да се спомене, че USDT се прави оценка поотделно за всяка верига, а втората позиция преди този момент се държеше от стабилната монета, употребяваща адреси във веригата BNB . Към момента обаче веригата на BNB не е най-активният блокчейн във връзка с неповторимите адреси за пренасяне на Tether.

В този подтекст мрежата на Етериум е пожеланият избор за притежателите на USDT, следвана от Polygon, а по-късно от мрежата Arbitrum ( ARB ), блокчейн от втори пласт на Етериум. Независимо от това, над стабилната монета Tether в Arbitrum е Circle USD ( USDC ), която демонстрира по-висока интензивност надлежно в Polygon, Optimism ( OP ) и Етериум.

Интересно е да се означи, че се следи доминация на peer-to-peer криптовалутите, като Биткойн, Лайткойн, а в този момент и Биткойн Кеш се подреждат в топ 5 на DAA. Това демонстрира, че в границите на пазара на криптовалути продължава да съществува доста търсене на системи за разплащане във веригата.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР