Криптовалутите може и да преживяха най-големия си исторически срив през

...
Криптовалутите може и да преживяха най-големия си исторически срив през
Коментари Харесай

Etherium донесе доходност от почти 80% за малко повече от месец

Криптовалутите може и да претърпяха най-големия си исторически срив през тази година, само че през последния месец най-големите от тях започнаха възобновяване, което донесе много добра рентабилност за тези, които са уцелили момента да купят на дъното в края на юни.

Биткойн да вземем за пример се е повишил с над 36% от 18 юни насам. Тогава цената му падна до 17 592 $ за брой, откакто вложителите започнаха всеобщо да разпродават финансови активи - от акции и облигации до криптовалути. През последните 24 часа най-голямата валута нарастна с към 4.7%, продължавайки последователното възобновяване след неочаквания спад през предишния месец, макар, че сянката на дебнещата криза остава главен боязън измежду част от вложителите.

Текущата цена е 24100 $ за BTC, като цифровата валута към момента е с 65% под върха си за всички времена от 68 789 $, реализиран през ноември предходната година.

При Ethereum възобновяване е още по-сериозно - за последните 24 часа нараства с малко над 5% до 1770 $ за ETH. Това е към 65% под върха за всички времена от 4 891 $ и кореспондира тъкмо с BTC. Дъното на ETH от юни бе 993 $, като оттогава до в този момент покачването е 78%.
Реклама
Причините за възобновяване може да се търсят в няколко направления - от една стран те следват и покачването по тържищата, както и търсене на бързи облаги след дъната през юни. Въпреки че някои институции закупиха биткойни, надявайки се, че ще компенсират спада на акциите и облигациите, " той не показва, че е некорелиран актив ", сподели пред Reuters Майкъл Първс, създател и основен изпълнителен шеф на Tallbacken Capital. " Случаят институциите да купуват спада в този момент е по-предизвикателен, като се има поради, че полезността на биткойн към момента не е изцяло потвърдена ", споделя още той.

През тази година разпродажбите на крипто пазара съответстваха и със спада на акциите - най-големият срив от две години насам заради опасения от възходящи лихвени проценти и възходяща възможност от криза. Сега има синхронно оттласкване, като август беше изненадващо сполучлив за Уолстрийт, само че при криптовалутите покачването е по-сериозно. За ползата към Etherium им и друга причина - през септември, което покачва и в допълнение интереса към него.
Свързани публикации Kлиенти на BlackRock ще търгуват с крипто непосредствено през Coinbase Prime 6 август 2022, 10:55 Какво да вършим с парите по време на инфлация и (евентуално) криза 29 юли 2022, 06:02 Няколко минуса на криптопазарите, които сривът им разкри 29 юли 2022, 05:21 Ethereum разгласи датата за смяна в блокчейна си и нарастна с над 40% 19 юли 2022, 13:19 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Крипто
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР