Криминалният лингвист и анализатор Христина Шушков гостува днес в Катедрата

...
Криминалният лингвист и анализатор Христина Шушков гостува днес в Катедрата
Коментари Харесай

Единственият криминален лингвист в България Христина Шушков изнесе лекция пред студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“

Криминалният езиковед и анализатор Христина Шушков гостува през днешния ден в Катедрата по германистика и романистика към Филологическия факултет. Посещението й в ЮЗУ „ Неофит Рилски “ е по покана на ръководителя на Катедрата доцент доктор Дафина Костадинова.

Христина Шушков се срещна със студенти от специалностите „ Английска лингвистика “, „ Приложна филология “ и „ Английски език: превод и връзки “, пред които показа лекция на тематика „ Криминална филология “. Тя не скри насладата си, че още веднъж е в Югозападния университет, в който е приключила компетентност „ Приложна филология “.

Христина Шушков срещна студентите от Филологическия факултет с теоретичните постановки на дисциплината, които поддържа с образци от персоналната си процедура на престъпен езиковед.

Най-голям интерес у студентите провокира частта от лекцията, в която те решаваха на практика задания. Студентите проучиха текстове, посредством които определяха дали създателят им е евентуален нарушител, дали има виновност или е забъркан в обещано закононарушение. Част от дилемите, с които трябваше да се оправят беше и да създадат психически профил на претендент за работа – всичко основано на лингвистичен разбор на текст, продуциран от субектите.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР