Крилото на родния ЦСКА Вив Соломон-Отабор показа, че негативните реакции

...
Крилото на родния ЦСКА Вив Соломон-Отабор показа, че негативните реакции
Коментари Харесай

Соломон-Отабор подмина негативизма: Чест е да играя за Нигерия

Крилото на родния ЦСКА Вив Соломон-Отабор сподели, че отрицателните реакции по негов адрес след получената повиквателна за националния отборна Нигерия не му въздействат.

23-годишният състезател стана обект на диспути из локалната преса, откакто беше свикан от селекционера Гернот Рор да размени контузения ас на Бордо Саломон Калу. Решението може да бъде несъмнено като стратегическо, защото Соломон-Отабор е роден в Лондон, а с сходна повиквателна нигерийците посочват за желанията си. Ако той запише присъединяване в формален мач, по този начин няма да има късмет да съставлява друга национална гарнитура.

Футболист на ЦСКА провокира скандал в Нигерия

Основна тематика измежду нигерийските публицисти обаче е въпросът за какво Соломон-Отабор, който не се показва на изключително равнище за ЦСКА (1 асистенция в 8 мача), е предпочетен пред много по-високо котирани варианти за позицията като Дейвид Окереке (Брюж, 16 мача, 6 гола, 1 асистенция) и Чидера Еджуке (Хееренвеен, 9 мача, 4 гола). Играчът на „ червените” показва, че ще се абстрахира от целия този звук, защото в този момент му се открива значима опция.

„ Това е чест за мен и съм доста благополучен от тази повиквателна”, сподели Соломон-Отабор. „ Ще науча толкоз доста от опитните играчи в тима, а в случай че получа късмет, сигурно ще дам най-хубавото от себе си.”

„ Не е елементарно да попаднеш в нигерийския народен тим, по тази причина съм доста благополучен от повиквателната”, добави техничарят.

На 13 октомври Нигерия ще играе другарски мач против Бразилия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР