Крилото на Арсенал Букайо Сака е контузен и е под

...
Крилото на Арсенал Букайо Сака е контузен и е под
Коментари Харесай

Артета: Не знам дали Сака ще е готов за Бърнли

Крилото на Арсенал Букайо Сака е контузен и е под въпрос за мача с Бърнли от Висшата лига, разкри мениджърът на отбора Микел Артета в петък, съобщи " Ройтерс ".

Сака попадна и в националния отбор на Англия за европейските квалификации. " Ние желаеме нашите играчи да играя в тимовете си и в националните отбори ", сподели Артета на въпрос дали ще спрат футболисти на Англия.

" Сака трябваше да напусне терена против Севиля, защото имаше болки. Той не тренира през вчерашния ден и не знаем дали ще го направи на следващия ден ", сподели испанският треньор.

Арсенал е отслабен от някои травми, като Такеширо Томиясу бе сменен на мача със Севиля, а Мартин Йодегор препусна последните две срещи.
" Някои още не са подготвени. Ще им дадем още 24 часа, с цел да имат късмет да играят в мача, само че не знаем нищо съответно преди на следващия ден ", сподели Артета.

Арсенал позволи първата си загуба в шампионата против Нюкасъл Юнайтед предишния уикенд, като попадението на " свраките " бе прието, въпреки че имаше тройна инспекция от системата за видео наблюдаване в помощ на съдиите (ВАР).

" Може би ще оплешивея след 10 години, животът ще бъде напълно друг, може би ще има нови правила във футбола, не знам ", сподели мениджърът, който счита, че ще са нужни и 10 години, с цел да се оправят грешките на ВАР системата.

" Нека да създадем всичко, което можем, самостоятелно и групово, с цел да подобрим играта във всеки аспект ", прикани той.

" Като погледнем мачовете, които изиграха и резултатите им, в някои мачове заслужаваха повече, в сравнение с взеха ", сподели Артета за противника Бърнли.

Арсенал е на четвърто място в класирането, на три точки зад водача Манчестър Сити, до момента в който Бърнли е предпоследен с 4 точки от 11 мача.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР