Кремонезе сложи край на серията си от три поредни загуби

...
Кремонезе сложи край на серията си от три поредни загуби
Коментари Харесай

Късен гол разби надеждите на Кремонезе за първа победа

Кремонезе постави завършек на серията си от три следващи загуби в Серия " А ", само че още веднъж не стигна до по този начин чакания първи триумф след завръщането си в елита.

При гостуването на Торино тимът на Давиде Балардини направи 2:2, въпреки че четвърт час преди края водеше с 2:1 и беше покрай успеха. Равенството попречи на Торино да измести градския си противник Ювентус от седмото място в класирането, а Кремонезе е на дъното и с все по-малки шансове да се избави от изпадане.

Торо излезе без няколко съществени футболисти, отпред с Никола Влашич, Самуеле Ричи, Пиетро Пелегри, Валентино Лазаро и Етрит Бериша. В предни позиции старши треньорът Иван Юрич заложи на Санабрия, подпомаган от Алексей Миранчук и Ян Карамо.

Наказаният Йохан Васкес и контузеният Влад Кирикеш отсъстваха за Кремонезе, само че измежду титулярите се завърна голмайсторът Давид Окереке. 

Торино завоюва всеки от петте си предходни мача против новаци в елита, а Кремонезе се надяваше най-сетне да реализира първата си победа от началото на сезона в Серия " А ". Първото полувреме мина с доминация на " биковете ". Санабрия и Карамо пропуснаха да открият резултата в началните минути, а вратарят на гостите Марко Карнезеки избави и рисков удар на Мергим Войвода. 

Ола Айна беше много деен по десния фланг и отбраната на Кремонезе мъчно се справяше с пробивите му. В 39-ата минута Леонардо Серникола извърши нарушаване в наказателното поле и Торино получи дузпа. Зад топката застана Антонио Санабрия, който не сбърка и се разписа за 4-ти път през акцията.

След почивката Кремонезе заигра по-офанзивно, най-много поради включването на Феликс Афена-Гиан. В 54-ата минута гостите проведоха хубава офанзива, при която топката стигна до Франк Тсаджут и той хландокръвно я прати в мрежата за 1:1. Четвърт час по-късно още веднъж Тсаджут се озова на добра позиция, само че защитник на Торино почисти малко пред голлинията. 

Футтболистите на Кремонезе ставаха все-смели. Така се стигна до 74-ата минута, когато левият бек Емануеле Валери откри топката от границата на наказателното поле и не остави никакви шансове на Ваня Милинкович-Савич. Радостта на отбора от Кремона обаче не продължи дълго. В 79-ата минута Миранчук комбинира с резервата Вилфрид Синго, който финтира бранител на гостите и се разписа за крайното 2:2.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР