Кремонезе и практически изпадна в Серия Б, след като в

...
Кремонезе и практически изпадна в Серия Б, след като в
Коментари Харесай

Болоня изпрати с разгром Кремонезе към Серия Б

Кремонезе и на практика изпадна в Серия Б, откакто в среща от 36-ия кръг падна пагубно на собствен терен от Болоня с 1:5.

Това ще стане и математически доказано, в случай че Специя завоюва даже точка против Лече в мача си този уикенд.

До момента единствения сигурен участник в шампионата на втора дивизия следващата година е Сампдория.

Домакините се бориха дълго и героично да се спасят, макар че в първите 19 мача нямаха победа. Но през днешния ден преди мача бяха на 6 точки от избавителните места, на 6 от Верона и Специя.

Гостите от Болоня пристигнаха без Сирил Десерс, който е навън до края на сезона, а Роберто Сориано, Йоргос Кириакопулос и Адама Сумаоро бяха контузени. Но все пак Болоня не срещна никаква опозиция и още до почивката водеше с 3:0.

Муса Бароу подаде на главата на Марко Арнаутович за 0:1 в 14-ата минута, а 13 по-късно Орсолини извърши ъглов удар, двоен рикошет подари топката на Люис Фъргюсън, който вкара за 0:2.

Орсолини създаде и третия гол, дело на Щефан Пош в 45-ата минута, а в 62-ата и самичък вкара за 4:0 за Болоня след контраофанзива и подаване на Никола Моро.

Преди този гол съдията прегледа обстановка в наказателното поле за дузпа в интерес на Кремонезе, само че след консултация с сътрудниците от стаята за видеопомощ (ВАР) не се реши на такова деяние.

Героят от минутите досега Орсолини беше отхвърлен поради втори жълт картон поради задържане на съперник за фланелката. Но въпреки и с 10 души болонци приключиха сполучливо нова контраофанзива, като Муса Бароу подаде на Никола Сансоне да вкара петия гол. Даниел Чиофани от фаул в добавеното време оформи крайния резултат.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР