Кремъл: Провал на антируския курс на БайдънИзпълняващата длъжността заместник държавен

...
Кремъл: Провал на антируския курс на БайдънИзпълняващата длъжността заместник държавен
Коментари Харесай

Виктория Нюланд подава оставка

Кремъл: Провал на антируския курс на Байдън
Изпълняващата длъжността заместител държавен секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд, третият най-високопоставен американски посланик, ще напусне поста си този месец. Това заяви Държавният департамент на Съединени американски щати, представен от “Асошиейтед прес ”.

Нюланд е служила като помощник-държавен секретар за Европа по време на администрацията на Обама, само че се пенсионира след избирането на Доналд Тръмп за президент. След това се върна в държавното управление като заместник-държавен секретар по политическите въпроси в администрацията на Байдън.

Тя беше претендент да наследи Уенди Шърман като заместник-държавен секретар и беше настоящ заместител след пенсионирането на Шърман преди седем месеца, само че Байдън номинира различен любимец - Кърт Кембъл, който встъпи в служба предишния месец.

Нюланд е служила в посолството на Съединени американски щати в Москва през 90-те години на предишния век и е била в града по време на опита за прелом против президента Борис Елцин.

След това стана дипломат на Съединени американски щати в НАТО, преди да бъде определена за представител на Държавния департамент при Хилъри Клинтън по времето на президента Обама.

Според говорителката на съветското Външно Мария Захарова повода за оставката на Нюланд е неуспехът на “антируския курс на администрацията на Байдън ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР