Кремъл отказва помощта на ООН в райони на контролирана от

...
Кремъл отказва помощта на ООН в райони на контролирана от
Коментари Харесай

Sky News: Защо Русия пречи на достъпа до язовир Каховка и не иска чужд поглед в района

Кремъл отхвърля помощта на Организация на обединените нации в региони на следена от Русия територия на Украйна, наводнена от гърмежа на язовир Каховка заради съображения за сигурност и " други нюанси “, заяви Sky News, представена от организация " Фокус ".

Експерт е декларирал пред английската медия, че Москва не желае " външни погледи в тази зона " и че Русия " пречи на достъпа ".

Пенсионираният маршал от авиацията Едуард Стрингър е коментирал пред Sky News:

" Смятам, че руснаците попречват достъпа. Те не са посочили никакъв интерес да оказват помощ на украинците, тъкмо противоположното, само че също по този начин, което е забавно, чувствам, че те също не желаят непознати погледи в тази област, не на последно място тъй като има достоверни известия, че те употребяват наводнението като защита ", разяснява Стрингър.

" И затова те реалокират част от войските, които са позиционирали там, по-на изток, където чакат главния удар на украинската контраатака. “

Организация на обединените нации укори Москва, че е отказала на филантропични служащи достъп до окупираните от Русия региони, наранени от сриването на язовира.

Срутването на следения от Русия язовир на 6 юни отприщи наводнения в Южна Украйна и следените от Русия елементи на област Херсон, унищожавайки домове и земеделска земя и прекъсвайки доставките за жителите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР