Кремъл: Два наши самолета във Венецуела доведоха САЩ до истерияКремъл

...
Кремъл: Два наши самолета във Венецуела доведоха САЩ до истерияКремъл
Коментари Харесай

Кремъл: Два наши самолета във Венецуела доведоха САЩ до истерия

Кремъл: Два наши самолета във Венецуела доведоха Съединени американски щати до нервност
Кремъл разкритикува като „ недипломатични “ дейностите на Съединени американски щати в отговор на изпращането на два съветски бомбардировача във Венецуела за присъединяване във военно обучение.

Два съветски стратегически бомбардировача кацнаха във венецуела в понеделник за военновъздушни учения, ориентирани към подсилване на защитата на южноамериканската страна.

В тази връзка държавният секретар на Щатите Майк Помпео осъди в Туитър случилото се и упрекна държавните управления в Москва и Каракас, че разхищават обществени средства,... до момента в който техните нации страдат".

Говорителят на президента Владимир Путин съобщи пред публицисти, че "това, несъмнено, е доста недипломатично за държавния секретар" и сподели, че неговото „ туитване “ е "неприемливо".

В отговор на обвиняването за разхищение на средства Песков сподели: "Ние не сме съгласни с това, а още повече не е доста уместно една страна да прави сходни изказвания, когато половината от бюджета ѝ за защита може да нахрани цяла Африка".

Говорителят на министерството на външните работи Мария Захарова нападна това, което дефинира като "истерия" на Съединени американски щати за самолетите.

"Само две самолети и Държавният департамент получават нервност. Колеги: не би трябвало да се стресирате толкоз много", написа тя във Facebook.

Русия изпрати към 100 водачи и други чиновници, дружно с два бомбардировача Туполев-160 и два други самолета до Каракас.

Командващият съветската далекобойна авиация военачалник Сергей Кобилаш сподели, че ученията „ ще ни оказват помощ да разберем по-добре по какъв начин са проведени и подготвени водачите на Венецуела, и да споделим нашия опит с тях “.

Русия изпрати самолетите след визитата в Москва на венецуелския президент Николас Мадуро, който беседва с Владимир Путин./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР