Креативният директор на дамските колекции на Dior Мария Грация Кюри

...
Креативният директор на дамските колекции на Dior Мария Грация Кюри
Коментари Харесай

Творческият директор на Dior се зае с реставрацията на театър в Рим

Креативният шеф на дамските сбирки на Dior Мария Грация Кюри реши да осъществя доста необикновен план, който не е обвързван с модата. Както съобщава WWD, тя се е заела с възобновяване на историческия Teatro Della Cometa, намиращ се в нейния роден град Рим.

Според информацията театърът е потънал в мрак по време на пандемията от ковид.

Кюри е закупила подковообразното пространство с 250 места, с цел да го реновира и върне на града. Според нея това е най-хубавата инвестиция и подарък за родината.

„ Искам да реновирам този дребен спектакъл, тъй като е значима част от историята на Рим и се надявам, че идната година ще бъде приключен “, споделя Киури пред WWD.

„ Той има красива история и също по този начин има връзка с Ню Йорк “, прибавя още тя.

Дизайнерът се оплака, че в град, богат на исторически монументи, местата за представления могат да останат незабелязани от туристите, както и от локалните поданици. Кюри счита, че в днешно време има прекалено много развлекателно наличие в стрийминг услугите.

Кюри означи и компликацията на ремонтите заради строгите ограничавания за всички здания в Рим.

„ Не чаках, че (ремонтът) ще бъде толкоз натоварен. Защото реновирането на спектакъл е доста мъчно, изключително в Рим, тъй като имаме доста строги ограничавания за всички здания “, споделя Кюри.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР