Креатинът, известен предимно като хранителна добавка за спортисти, е много

...
Креатинът, известен предимно като хранителна добавка за спортисти, е много
Коментари Харесай

Изненадващите ползи от креатина за красотата

Креатинът, прочут най-вече като хранителна добавка за спортисти, е доста известен в света на фитнеса и бодибилдинга. Но знаете за изненадващите изгоди от креатина за хубостта.

Разбирането по какъв начин работи креатина ще ви помогне да употребявате цялостния му капацитет както за здравето, по този начин и за хубостта.

Въпреки че креатина в действителност е главен артикул в света на фитнеса, изгодите от него се простират надалеч оттатък региона на силата и издръжливостта. Изненадващо, креатина прави талази в промишлеността за хубост, предлагайки неповторим набор от преимущества, които предизвикват здравето на кожата, жизнеността на косата и цялостната естетическа прелест.

В тази публикация навлизаме във вълнуващия свят на креатина и непредвидената му роля за възстановяване на хубостта.

Какво е креатин?

Креатинът е естествено съединяване, което се среща в нашето тяло, изключително в мускулите. Произвежда се от аминокиселини: глицин, аргинин и метионин. Креатинът се предлага и като хранителна добавка, най-често под формата на креатин монохидрат. Използва се необятно за повишение на физическото показване, изключително при силови тренировки.

Съхранява се в мускулите и служи като бърз източник на сила по време на къси прояви на интензивна физическа интензивност. Традиционно се употребява като известна добавка измежду спортисти и фитнес запалянковци за повишение на спортните достижения и растежа на мускулите. Скорошни проучвания обаче хвърлиха светлина върху по-малко известните изгоди на креатина за хубостта и естетиката.

Ползи от креатина за хубостта

Въпреки че креатина най-често се свързва с възстановяване на физическото показване, той има и няколко други преимущества, които могат да оказват помощ за възстановяване на външния тип и здравето на вашата кожа.

Подобряване на еластичността и понижаване на бръчките

Креатинът оказва помощ за производството на колаген, протеин, който е от решаващо значение за здравето и еластичността на кожата. С придвижване на възрастта производството на колаген понижава, което води до загуба на сбитост на кожата и появяването на бръчки. Креатинът може да помогне за инхибиране на този развой, подобрявайки външния тип на кожата.

Енергиен подтик за кожата

Креатинът е от решаващо значение за производството на АТФ (аденозин трифосфат), който е главното „ гориво “ за нашите кафези. Осигуряването на кожата ви с спомагателен АТФ може да помогне за възстановяване на нейното здраве и външен тип.

Хидратация на кожата

Креатинът е прочут със способността си да притегля вода към клетките. Благодарение на това може да помогне за поддържане на вярната хидратация на кожата, което е от решаващо значение за нейния здрав тип.

Млада кожа

Колагенът е в основата на хубавичко и младо изглеждаща кожа. Доказано е, че креатина подтиква производството на колаген, като оказва помощ за поддържане на еластичността и стегнатостта на кожата. Това може да докара до понижаване на появяването на фини линии и бръчки, насърчавайки по-младежки загар.

Здраве на косата

Способността на креатина да усъвършенства кръвообращението е потребна за скалпа. Подобреният приток на кръв към космените фоликули може да докара до по-добър напредък и дебелина на косата. Освен това въздействието на креатина върху производството на колаген може да способства за по-здрави и по-устойчиви кичури коса.

Здравина на ноктите

Силните и здрави нокти са знак за изцяло благоденствие. Ролята на креатина в насърчаването на синтеза на колаген се простира и върху здравето на ноктите, правейки ноктите по-малко склонни към строшаване.

Хидратация

Правилната хидратация е от значително значение за блестящата кожа. Креатинът оказва помощ да се усили наличието на вода в кожните кафези, подобрявайки хидратацията на кожата. Добре хидратираната кожа наподобява плътна, сияйна и по-млада.

Намалени петна по кожата

Антиоксидантните свойства на креатина могат да оказват помощ за отбраната на кожата от увреждане от свободните радикали, намалявайки риска от петна, несиметричен загар на кожата и хиперпигментация.

Как да използваме креатина за хубостта?

Въпреки че множеството хора одобряват креатин през устата като хранителна добавка, той от ден на ден се употребява в артикули за грижа за кожата като кремове и маски.

За да се възползвате от преимуществата на креатина за хубостта, можете да потърсите артикули за грижа за кожата, които съдържат тази съставна част и да ги включите в ежедневната си рутинна грижа за кожата. Ако желаете да овлажните кожата си и да намалите бръчките, потърсете креатин в кремовете за лице.

Хранителни източници

Креатинът участва естествено в храни като алено месо, птиче месо и риба. Включването на тези източници във вашата диета може да обезпечи малко количество креатин.

Добавки

Добавките с креатин са необятно налични и се оферират в разнообразни форми, като креатин монохидрат и креатин етилов естер. Преди да започнете каквато и да е добавка, целесъобразно е да се консултирате със здравен експерт, с цел да определите подобаващата доза за вашите характерни потребности.

Продукти за грижа за кожата

Някои артикули за грижа за кожата в този момент включват креатин като дейна съставна част. Потърсете кремове, серуми и лосиони, съдържащи креатин за целеви изгоди за кожата.

Грижа за косата

Продуктите за грижа за косата, обогатени с креатин, могат да оказват помощ за възстановяване на здравината и жизнеността на косата. Обмислете потреблението на шампоани, балсами или процедури, които съдържат тази съставна част.

Безопасен ли е креатина?

Креатинът се смята за безвредна хранителна добавка за множеството хора, макар че постоянно е добра концепция да се консултирате с вашия доктор, преди да вземете каквато и да е добавка.

По същия метод, когато става въпрос за нанасяне на креатин върху кожата, някои хора може да са алергични към него, тъй че постоянно си коства да тествате нов артикул върху дребен сектор от кожата преди цялостна приложимост.

Изненадващите изгоди от креатина за хубостта – Обобщение

Ролята на креатина за възстановяване на хубостта е вълнуващо разобличаване, което уголемява приложенията му оттатък сферата на фитнеса.

Независимо дали търсите млада кожа, здрава коса или по-здрави нокти, креатина има какво да предложи. Не забравяйте да изследвате това многостранно съединяване в консултация с експерти и открийте по какъв начин може да отключи ново равнище на хубост и убеденост в живота ви.

Въпреки че креатинът е най-известен като спортна добавка, изгодите от него не свършват с подобряването на физическото показване. Способността му да усилва производството на колаген, да обезпечава сила на клетките на кожата и да оказва помощ за поддържане на хидратацията на кожата, го прави скъпа съставна част в продуктите за грижа за кожата. Независимо дали е в крем, серум или маска, креатинът може да бъде скъпо допълнение към вашата рутина за хубост.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР