Крайнодясната германска партия Алтернатива за Германия преодоля нов етап на

...
Крайнодясната германска партия Алтернатива за Германия преодоля нов етап на
Коментари Харесай

Крайнодесните спечелиха за първи път кметско място в Германия

Крайнодясната немска партия Алтернатива за Германия преодоля нов стадий на изборите, като завоюва кметското място за първи път в немски град, предадоха международните организации.

Четиридесет и две годишният Ханес Лот реализира победа в град Рагун-Йесниц, който има 9 хиляди поданици и се намира в провинция Саксония-Анхалт,. Той печели 51.13% от гласовете. Срещу него се яви самостоятелен претендент.

Преди тъкмо една седмица същата партия реализира друга първа победа, след която в провинция Тюрингия, също в източната част на страната.

 Край на санитарния кордон: Десни и крайнодесни в Европейски Съюз вървят към съюз, ключът е в Мелони Край на санитарния кордон: Десни и крайнодесни в Европейски Съюз вървят към съюз, ключът е в Мелони

Новото достижение на " Алтернатива за Германия " се случва в миг, в който партията

Според анкета, оповестена в " Билд ", " Алтернатива за Германия " изпреварва социалдемократите на канцлера Олаф Шолц с 1 процентен пункт (20 % по отношение на 19 процента).

По време на последните парламентарни избори преди две години " Алтернатива за Германия " реализира 10.3 %. Тя доминира главно в Източна Германия, където има чувство, че регионът е оставен на произвола на ориста в съпоставяне със Западна Германия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР