Крайната цел вероятно е смяната на властта в Киев и

...
Крайната цел вероятно е смяната на властта в Киев и
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Целта на Путин е марионетно правителство в Киев

" Крайната цел евентуално е промяната на властта в Киев и идването на едно марионетно държавно управление, което ще бъде директно следено и подвластно от Москва ".

Това съобщи пред БНР някогашният министър на защитата Ангел Найденов. 

Той не изключи  окупиране на избрани територии в Източна Украйна и образуване на държавно образувание, което да бъде като част от нова територия, директно подвластна от Русия .

По думите му  скупчването на толкоз съветски войски на границата с Украйна е било знак, че се възнамерява избран вид инвазия :

" Въпрос на време беше да се разбере под каква форма и какъв предлог ще употребява съветският президент за навлизане на територията на Украйна.... Още изпращането на така наречен сили - миротворци беше влизане на съветски войски на територията на една суверенна страна ".

Според него  глобите няма да изплашен Путин и Русия , " тъй като има задоволително сигнали, че става дума за една дълга подготовка от страна на Кремъл за минимизиране на отрицателните резултати от възможни наказания от интернационалната общественост ".

" Освен глобите, би трябвало да има и дипломатически усилия - нови договаряния, диалози, интернационален напън, с цел да се спре войната на територията на Украйна. Това явно ще се случи едвам откакто Путин реализира задачите си, които е заложил с тази военна интервенция. Украйна е част от един доста по-мащабен план, който се осъществя сега ". 

Ангел Найденов акцентира, че  е изключен боен спор сред НАТО и съветските войски, влезнали на територията на Украйна.

Той беше безапелационен, че  нахлуването на Русия в Украйна е акт на едностранна експанзия,  която ясно е отхвърлена и от българските управляващи:

" Надявам се, че Народното събрание също ще одобри декларация, въпреки че са ясни признаците, че няма да бъде единомислещо подкрепена от всички парламентарни групи ". 

Интервюто на Даниела Големинова с Ангел Найденов в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР