Крайната националистическа партия Възраждане печели 14% от гласовете на парламентарните

...
Крайната националистическа партия Възраждане печели 14% от гласовете на парламентарните
Коментари Харесай

"Възраждане" и Костадинов печелят 12-14% в Ориндж каунти в САЩ

Крайната националистическа партия " Възраждане " печели 14% от гласовете на парламентарните избори в секцията в Ориндж каунти в щата Калифорния. Лидерът ѝ Костадин Костадинов е подсилен от 12.5% от участвалите.

Това заяви за Bulgaria ON AIR Христофор Караджов, който е един от уредниците на вота в тази част на Съединени американски щати. До сподели, че интензивността се е нараснала с 30% по отношение на гласуването на изключителните избори за Народно заседание през юли. Справка с броя взели участие през април демонстрира, че в действителност интензивността се е върнала на равнището от пролетта - към 150-160 души.

" За президентските избори са дали своят вот 51% за Румен Радев, а Атанас Герджиков получава 15%, Лозан Панов получава 14%. За разлика от парламентарните избори, за президентските имаме и към десетина %, които са дали " Не поддържам никого ", добави Караджов. За парламент 53% са за " Продължаваме промяната ", Демократична България имат 17.5%, " Възраждане " - 14%.

Секцията за региона, станал прочут по света поради сериала " Ориндж каунти - кварталът на богатите ", бе основана с решение на генералния консул в Лос Анджелис Бойко Христов на 24 октомври. Предложенито идва от Инициативен комитет за отваряне на изборна секция в град Тъстин, като в него се изяснява, че тя е комфортна за българи от места като прилежащите Ървайн и Тъстин, Санта Ана, Бреа, Гардън Гроув, Уестминстър, Корона и други.

През лятото предложение да поемат половината от наема на помещението за вота направи българското съдружие за обучение и просвета " Пчела " в Монровия, един от регионите на Лос Анджелис.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР