Крайбрежните черноморски държави самостоятелно носят отговорност за сигурността в региона,

...
Крайбрежните черноморски държави самостоятелно носят отговорност за сигурността в региона,
Коментари Харесай

Руски дипломат: Държавите са длъжни сами да гарантират сигурността в Черно море

Крайбрежните черноморски страни независимо носят отговорност за сигурността в района, съобщи пред публицисти през днешния ден съветският заместник-министър на външните работи Александър Грушко, отговаряйки на въпрос на ТАСС за ученията на Алианса в Черно море.

Засилването на военното наличие на НАТО и уплътняването на военната интензивност в Балтийско и Черно море в действителност не укрепват, а единствено отслабват сигурността ", сподели съветският посланик в коридорите на интернационалния конгрес " Примаковски четения ", съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му " основната отговорност за поддържането на сигурността и стабилността В Черно море би трябвало да носят самите крайбрежни страни ". За задачата са налице " всички нужни принадлежности, добави той и подсети за съглашението за ограниченията за подсилване на доверието в Черно море, БЛЕКСИФОР (Черноморска военноморска група за оперативно взаимоотношение, предопределена за битка с новите заплахи), а също и за съществуващия нужен механизъм за разговор.

Най-добрият път за укрепването на стабилността не е въвеждането в Черно море на морски сили на нерегионални страни, а ударение върху икономическото съдействие и развиването на капацитета, акцентира Грушко. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР