Край на безбожно скъпия роуминг, който българите плащат, когато отидат

...
Край на безбожно скъпия роуминг, който българите плащат, когато отидат
Коментари Харесай

Край на безбожно скъпия роуминг в Сърбия и Македония

Край на безбожно скъпия роуминг, който българите заплащат, когато отидат по работа или на екскурзия в някоя от западните ни съседки. Допълнителните такси, които ни се начисляват за всяка минута диалог ще бъдат понижени съществено. Подобна концепция разгласи неотдавна българският еврокомисар Мария Габриел, а в този момент към този момент е на път да се осъществя. Това стана ясно от думите на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски.

Според него до месец би трябвало да бъде подписан меморандум с всяка една от страните от Западните Балкани. На базата на него телекомите ще могат да понижат цените на услугата. Така ще можем да приказваме по-евтино, когато сме в страна отвън Европейския съюз, която е част от Западните Балкани.

Според думите на Московски новите, по-ниски цени, би трябвало да са факт до края на тази година. Което значи, че българите, които все по-масово честват Коледа и Нова година в западните ни съседки, ще могат да спестят много пари от диалозите си по телефона.

" Не може за имаме 6-7 лв. на минута такса с Македония, с Босна или Сърбия. Това са чудовищни цени ", разяснява министърът. Промяната в таксите за роуминг ще засегне диалозите в Албания, Босна и Херцеговина, Македония, Сърбия и Черна гора. На процедура по този начин само в Турция ще продължим да плащаме безценен роуминг, защото останалите балкански страни с членове на Европейски Съюз и при тях от това лято не плащаме и стотинка за мобилни услуги.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР