Кръвен тест скоро ще може да доказва дали на водач,

...
Кръвен тест скоро ще може да доказва дали на водач,
Коментари Харесай

Кръвен тест ще показва дали на шофьора му се е спало, преди да участва в катастрофа

Кръвен тест скоро ще може да потвърждава дали на лидер, който е предизвикал злополука, му е липсвал сън. Този тест може да бъде разполагаем единствено след две години, оповестява бТВ.

Изследването за този кръвен тест е финансирано от Австралийската държавна работа за пътна сигурност. Идеята за проучването пристигнала, откакто ново прочуване сподели, че сядането зад кормилото след по-малко от пет часа сън е толкоз рисково, колкото и шофирането в нетрезво положение.

" Основните убийци на пътя са алкохолът, превишената скорост и умората. Но, макар че решението за умората е много просто, което е да спим повече, способността ни да се оправяме с нея е нарушена, тъй като нямаме принадлежности, с цел да можем да я следим, както вършим с алкохола ", споделя пред The Guardian проф. Клеър Андерсън от университета Монаш в Мелбърн, която управлява плана за създаване на този нов кръвен тест.

Експерти от Англия пресметнали, че 20 % от всички произшествия с транспортни средства в Обединеното кралство се дължат на изтощени водачи, до момента в който една четвърт от съдбовните и тежки произшествия също са свързани с отмалялост.

Екипът на Андерсън разпознал пет биомаркера в кръвта, които могат да дефинират дали някой е бил безсънен в продължение на 24 часа или повече, с акуратност над 99 %.

Необходима е обаче още работа по теста, с цел да се дефинира дали някой е спал два или пет часа, да вземем за пример.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР