Кратка информация за пандемията за 08 декември 2022 публикува математикът

...
Кратка информация за пандемията за 08 декември 2022 публикува математикът
Коментари Харесай

Николай Витанов: По Коледа е по-вероятно да препиете, отколкото да ви хване Ковид-19

Кратка информация за пандемията за 08 декември 2022 разгласява математикът Николай Витанов

Най-напред – цветущ празник на актуалните студенти и на тези, които са били студенти. Да сте живи и да здрави и да знаете нещо от мене

Не стига единствено да знаеш науката, би трябвало да знаеш и по какъв начин да я наливаш в празните глави

За който още не е схванал – анализът за войната е в обособен пост.

Както постоянно: който счита, че тази информация, която давам, не е потребна или е подправена, да не я чете. Игнорирайте я, тя не е за вас. Тя е за тези, които считат, че е потребна.

Сега всъщност.

И така, декември си върви. Дойде 8 декември, Коледните празници наближават. Идва моментът да забележим дали ще се сбъдне от дълго време направената ви прогноза, че вълната няма да се вдигне задоволително високо, с цел да скапе Коледните празници. Както знаете за Коледа проектът „ Полегата вълна “ планува, че ще се занимавате с

Винце, туршийка, мезенце, ракийка

а не с Ковида.

Гледайте в този момент, дали ще се сбъдне това.

Караме по технологията за оценка и прогнози, както всеки ден.

Това са числата. Ако ви е еднакво, не го четете.

Намираме се в сюжет Празни лечебни заведения, ден 143. Очакван период на непоклатимост на сюжета най-малко 165 дни. Прогнозата, че през декември лечебните заведения няма да се изпълнят почва да се реализира. Сценарий Празни лечебни заведения се чака да остане постоянен. Не се чакат проблеми до края на годината.

14-дневната заболеваемост през днешния ден е 33.53 на 100 000. Доста е ниска към този момент, време е спадът да се забави и трендът да се обърне. Но-о-о-о, Ковидът е задоволително занимателен, с цел да не може да се надигне толкоз, че да ни сътвори проблеми за Коледните празници. Това е задачата на играта. След празниците знаете - зависи от това, какво ще си внесем от чужбина около празниците. Предварителните сметки не демонстрират, че ще имаме особени проблеми, само че отново ви пиша, дано да забележим какво ще си внесем около края на годината.

Припомням сюжета Празни лечебни заведения – постоянен при под 500 в интензивни отделения и под 5000 в неинтензивни отделения.

Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден

1. Общата конюнктура - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 250 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура. Прогнозата се реализира. Пак. Нали по този начин, юрдечета мои. Следваща прогноза – чака се да няма 280 дни. Тоест, не се чакат особени проблеми за коледните празници. Гледайте, става ли това или не става. Забележете – 8 месеца към този момент няма дифузно разпространяване. Няма и да има до края на годината, та да станат 9 месеца.

Така, караме нататък.

3. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 1.06. Над 1.00 е. Заразата се уголемява, само че от дълго време ви е планувано, че Ковидът няма да се даде да бъде тръшнат бързо.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар. За да има, би трябвало да има дифузно разпространяване. Дифузното разпространяване на ковида обаче го няма. Суперпожар – йок.

Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване

За страната - 0.06

София-град - 0.07

Пловдив - 0.06

Бургас - 0.04

Варна - 0.06

По южните граници

Благоевград - 0.05

Кърджали – 0.03

Смолян - 0.06

Хасково - 0.04

Ямбол – 0.05

Знаем си:

1. Критична стойност за запалване на дифузно

разпространяване - 1.00

2. Над 1.00 - дифузно разпространяване

3. Под 1.00 - дифузното разпространяване стопира или напълно го няма.

Днес, както се очакваше – няма проблеми. Имаме задържане на ниски стойности на индекситe по области. Това е добре – сюжетът Празни лечебни заведения ще си остане постоянен и през декември, не се чака да имаме проблеми с коледните празници.

За страната, показателят е 16 пъти под сериозната стойност. Дифузното разпространяване го няма, клъстерното още е на ниско равнище. Развитието е според проекта „ Полегата вълна “. Скука. В Бургас показателя падна даже 25 пъти под сериозната стойност, а пък в Кърджали е 33 пъти под сериозната стойност.

Планът за блокиране на разпространяването на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи. Вече 250 дни. Прогнозата се осъществя. – дифузно разпространяване няма. Ей по този начин се прави, юрдечета мои, това е силата на математиката. Днес влиза в действие новата прогноза, а тя е – дифузно разпространяване няма да има 280 дни. Гледайте дали ще стане по този начин.

За сведение - показателите в още няколко области

Ловеч - 0.05

Монтана - 0.03

Пазарджик - 0.08

Перник - 0.08

Плевен - 0.05

Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден.

Както виждате, към този момент проблеми няма. Ситуацията е под надзор. Не пускаме дифузното разпространяване да се разпали. Във вътрешността на страната ситуацията е спокойна. А декември пристигна. Виждате, показателят би трябвало да се вдигне 12-15-на пъти, с цел да стигне сериозната стойност, в Монтана – дори 33 пъти. Няма време да го направи до Коледа, само че вие го знаете това от дълго време. Ситуацията е спокойна. Където пръст има Витанов, царува предсказуемост и успокоение и проблемите бавно изчезват. Математическа обществена динамичност в деяние. Системата е ориентирана към коледната цел – винце, туршийка, мезенце, ракийка. И там ще си отиде. Траекторията на обществената система е закарана в област, където е прекомерно по-вероятно да препиете по Коледа, в сравнение с да ви хване Ковид.

Караме нататък.

3. Проверка за препълненост на лечебните заведения. ТОВА Е ВАЖНО. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор. Целта на играта е реализирана. Мястото на народа е в къщи при ракията, винцето, мезенцето и туршийката, а не в лечебните заведения.

Хайде и тук малко цифри

Текуща претовареност интензивни кревати: 43

Заетост за дестабилизация на „ Празни лечебни заведения “: 500

Под 9% от сериозната стойност- заетостта е доста ниска

Текуща претовареност неинтензивни кревати: 352

Заетост за дестабилизация на „ Празни лечебни заведения “: 5000

Под 8% от сериозната стойност. Доста е ниско

Прогнозата за я знаете. Сценарият Празни лечебни заведения ще е постоянен и през декември. Очаква се да минем през есенно – зимната вълна без огромни проблеми до коледните празници. Ако не си внесем доста вируси по празниците – и след Ивановден ще сме добре. Но това както знаете е загадка, която ще ви оповестя следващата година.

4. Проверка на смъртността. Сведена е сведена до едноцифрено число дневно. Смъртността и през декември ще е ниска, само че се чака тук таме да има дни, където умрелите ще наближават двуцифрено число. Внимавайте въпреки всичко и се пазете. Къси клечки ще има. Пиша си го аз това, но кой ли го слуша. Пазете се, къси клечки ще има. Не теглете късата съчка.

5. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 250 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна. Здравната система се оправя с проблемите, сюжет „ Празни лечебни заведения “ е постоянен.

Дифузното разпространяване е угасено. Клъстерното разпространяване е на ниско равнище. Прогнозата я знаете – и през декември, лечебните заведения няма да се изпълнят. Лекарите, сестрите и другия личен състав от Бърза помощ се чака повече да се борят с последствията от препиването, в сравнение с с последствията от Ковида.

7. Днес – картата на риска. Няма алено, ситуацията е спокойна. Но това е и предстоящата обстановка както знаете доста от дълго време.

Това е за през днешния ден. Желая здраве и триумфи. И дано вирусът и войната стоят надалеч от вас.

Николай Витанов
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР