Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 21 март

...
Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 21 март
Коментари Харесай

Витанов: Задържим ли под 1000 случая на ден, вероятността да се справим с модифицирания Омикрон е много голяма

Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 21 март 2022

Математикът проф. Николай Витанов разгласява във фейсбук къса информация за оперативната конюнктура за пандемията за 21 март 2022.

" Задържим ли под 1000 случая дневно, вероятността да се оправим с модифицирания Омикрон е доста огромна. Къде сме по тоя път, можете да се ориентирате и сами. Още не сме в сигурност ", прецизира проф Витанов.

Ето какво още написа той:

Ситуацията с пандемията през днешния ден.

1. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.99. Все още е под 1 е, значи обсегът на болестта продължава да се свива. Това е добре. Здравната система продължава да се разтоварва. " Хари Сердън " е постоянен. Все още.

2. Няма суперпожар. Броят на новите случаи през днешния ден е висок, само че 14-дневната заболеваемост към момента спада. Това е добре. Под 1500 случая дневно дифузното разпространяване почва да изчезва. Задържим ли под 1000 случая дневно, вероятността да се оправим с модифицирания Омикрон е доста огромна. Къде сме по тоя път, можете да се ориентирате и сами. Още не сме в сигурност.

3. Да няма претъпкани лечебни заведения. Няма претъпкани лечебни заведения. Продължават да се освобождават кревати, които се трансферират за други потребности. Няма безпорядък, няма претъпкани лечебни заведения.

4. Да няма цялостен локдаун. Няма цялостен локдаун. Няма и да има. " Хари Селдън " основава предпоставките за рухване на рестриктивните мерки. Зеленият документ падна. Забележете - тъкмо в инструкции период, за който знаехте един месец авансово. Обещаната ви предсказуемост е налице.

5. Смъртността - полекичка спада. Както бе планувано.

6. Украинците и пандемията - идващите украинци не подвигат заболеваемостта. Както бе планувано. Знаете горната граница - до 100 000 украинци идващи на месец няма да повлияят значително на заболеваемостта, в смисъл да извърнат тренда на спад.

7. И така - обществената системата се движи към момента по предначертаната траектория от оповестения ви преди месеци сюжет " Хари Селдън ". Нещата са под надзор. Все още.

8. Картите. Понеже няма да върша прогнози, две седмици ще караме без картата за прогнозната 14 дневна заболеваемост.

На картата на риска обстановката около гръцката граница е добра през днешния ден. Знаете за какво я проследявам. Какво ще става през идващите дни, ще ви осветлят другите прогнозисти.

Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР