Кръстовищата и трасето на току-що ремонтирания варненски бул. Васил Левски

...
Кръстовищата и трасето на току-що ремонтирания варненски бул. Васил Левски
Коментари Харесай

Кръговото кръстовище, което пропадна снощи във Варна, е било открито за движение без да е завършено

Кръстовищата и трасето на преди малко ремонтирания варненски бул. " Васил Левски " във Варна, елементи от който пропаднаха по време снощния дъжд, са били " незавършени ", макар, че придвижването по тях е било разрешено. Снощи това бе доказан и от пресцентъра на локалната администрация, откакто седмици наред тя оставяше без внимание медийните изявления за това, както и реакциите на жители в обществените мрежи.

По време на снощния дъжд пропаднаха осветителен дирек и елементи от двуетажното кръгово кръстовище при пресичането на бул. " Васил Левски " с бул. " Владислав Варненчик ". Части от други централни варненски булеварди останаха часове наред под вода, срутиха се преди малко построени укрепвания.

По този мотив към 23 ч. общинския пресцентър изпрати до медиите изключително прессъобщение. Малко по-късно, без каквато и да е редакция, същият текст се появи и като персонална обява на варненския кмет Иван Портних в профила му във Facebook.



В известието случилото се бе несъмнено като маловажно, защото не засягало самият бул. " Васил Левски ", а улици и булеварди настрана от него. Бяха разказани и част от провалите на разнообразни места в града, които към този момент бяха станали известни от фотоси и видеоклипове, оповестени в обществените мрежи.

Днес двуетажно кръгово кръстовище към този момент е в ремонт, сподели инспекция на " Дневник ".

 Кръговото кръстовище, което пропадна нощес във Варна, е било намерено за придвижване без да е приключено (видео)
© Facebook група

Булевардът, чието трасе е дълго малко над 3 км. и погълна 113 млн. лева (по към момента неокончателни данни) по време на едногодишна реорганизация, беше отворен за придвижване на 25 март при изненадващо посещаване на Бойко Борисов. Пред медиите, незабавно свикани точно на кръстовището, което пропадна нощес, министър председателят подреди на кмета на града Иван Портних: " Кажи им да пускат придвижването! ".

Веднага по-късно заповедта беше изпълнена, а единствено няколко часа по-късно ръководителят на групата на ГЕРБ в локалния Общински съвет Марица Гърдева разгласява в профила си във Facebook възторжената информация, че при придвижване по булеварда колата й почнала да гори с 1.6 л. по-малко бензин на 100 км.

 Стълбът на уличното осветяване, който нощес едвам не падна на първото равнище на кръстовището, през днешния ден бе сменен
© Спас Спасов

Стълбът на уличното осветяване, който нощес едвам не падна на първото равнище на кръстовището, през днешния ден бе сменен

Пускането на придвижването по булеварда стана преди за него да са издадени наложителните по закон за сходни обекти актове 16 и 17, както и позволение за прилагане. Видеоклипове и фотоси, оповестени незабавно след отпътуването на Борисов на 25 март демонстрираха, че пешеходни подходи на височина 10 м. по него са оставени необезопасени, че липсват парапети и защитни ограждения.

Въпреки това придвижването по булеварда не беше спряно даже след снощния дъжд, който стана причина за пропадането на части от кръстовището на булевардите " Васил Левски " и " Владислав Варненчик ".

Вчерашният случай се случи още веднъж в миг, в който Борисов бе във Варна за присъединяване в предизборно събитие на ГЕРБ. Няколко часа преди този момент, след обиколка на града, излъчена онлайн във Facebook, той персонално похвали качеството на булеварда.

 Ремонтът на пропадналото кръстовище продължи през целия ден.
© Спас Спасов

Ремонтът на пропадналото кръстовище продължи през целия ден.

За реконструкцията през есента на м.г. общинската администрация поръча преправка на остарял план, като за тази цел на сдружението " Трафик холдинг " бяха платени 830 хиляди лева (без ДДС). Договорът за преправка на плана бе подписан на 11 октомври м.г., а единствено два дни по-късно – на 13 октомври, държавното управление отпусна за реализацията му 80.5 млн. лева, макар че към тази дата планът няма по какъв начин да е бил към този момент подготвен.

Нещо като план на новото трасе на булеварда беше оповестен четири месеца по-късно, а през това време строителните работи се правиха с ускорени темпове, само че без наложителните по закон строителни бумаги.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР