Красотата на зимата дава вдъхновение за декемврийския концерт от поредицата

...
Красотата на зимата дава вдъхновение за декемврийския концерт от поредицата
Коментари Харесай

Концерт спектакъл “Зимна приказка” днес във Варна

Красотата на зимата дава ентусиазъм за декемврийския концерт от поредицата „ Варненско лято за деца “, учебен модул от програмата на Международния музикален фестивал „ Варненско лято “.

Концертът ще бъде през днешния ден, 3 декември от 11:00 ч. в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна.

Билетите са по 5 лева за възрастни, по 2 лева за деца от 7 до 18 години, а входът за най-малките до 7 години е безвъзмезден .

Билети могат да бъдат закупени от касата на Фестивалния комплекс и онлайн от уеб страницата на Фестивалния комплекс.

Концертът театър „ Зимна приказка “ е взаимен план на НУИ „ Добри Христов “, Община Варна и Българска национална телевизия Варна и е продължение на поредицата „ Приказките на Госпожа Виола “ с обичаната от децата на морския град Румяна Петрова, шеф на НУИ “Добри Христов ”.

Госпожа Виола ще е водеща на спектакъла. Първи на сцената ще излязат музикантите от Младежкия симфоничен оркестър на Националното учебно заведение по изкуствата „ Добри Христов “- Варна, под палката на маестро Страцимир Павлов.

Разнообразната стратегия на този концерт-спектакъл ще показват надарени солисти и участници в музикалните и танцови сформира на Национално учебно заведение по изкуствата “Добри Христов ”: Камерен оркестър с младия диригент Стефан Славчев, Народен оркестър с началник Симеон Симеонов, Детски фолклорен отбор с ръководители Иванка Друмева и Недко Царев, балетни и фолклорни танцови сформира с възпитаници от първи до дванадесети клас.

“Ще разкажем на варненските деца и техните родители една зимна приказка с музика, въодушевена от прелестта на зимните дни и коледните празници - споделя Румяна Петрова. - Ще прозвучат музикални пиеси, които постоянно свързваме с белия сезон. В програмата сме присъединили типичен шедьоври от Вивалди, Бетовен и Щраус, коледни поп и джаз стандарти (It’s beginning to look a lot like Christmas, Thank God it’s Christmas) и коледни песни от целия свят. Ще забележим и обичани присъщи танци от балета „ Лешникотрошачката “ на Чайковски, трансформирали се в емблема на зимните празници. Ще има и звънки коледни песни от българския музикален фолклор („ Стани Нине Господине “, „ Вила мома дор три венци “), обичайна „ Копаница “ за акордеонен отбор и „ Шопски танц “ в осъществяване на отбор за български танци. ”
Децата от публиката, които седнат на музикалните килимчета на сцената, още веднъж ще вземат участие интензивно в театралното деяние, тъй като Госпожа Виола е подготвила за тях музикални игри. А празничната атмосфера ще даде въодушевление на всички - участници и посетители - за подготовката непрекрасните коледни и новогодишни празници.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР