Красотата е силата, която озарява душите ни, лицата ни, сърцата

...
Красотата е силата, която озарява душите ни, лицата ни, сърцата
Коментари Харесай

Тази молитва за красота ще промени живота ви към по-добро

Красотата е силата, която озарява душите ни, лицата ни, сърцата ни и е потребност на всяко едно човешко създание, с цел да се наслаждения изцяло на късия си престой на тази планета. Много от нас, обаче, които са претърпели житейски разтърсвания, губят способността си да ѝ се любуват . Някои от нас са неспособни да я видят, залостени в непроницаем мрак. Други даже не могат да я видят у себе си под каквато и да е форма . Но помнете, че като човешко създание имате право да се докосвате до нея всеки ден - потребно е за духа ви! Ако чувствате, че се губи от погледа ви, има метод да я върнете в живота си. Независимо от вижданията и вярванията ви, можете да употребявате силата на рефлексията.

Опитайте тези красиви молебствия от Тайните на съзнателната хубост на Елизабет Рийд:

Сутрешно размишление/рефлексия:

Рефлексията е способ, който се употребява в образованието по медитация и в доста духовни обичаи . Тя съставлява събирането на мислите ви посредством внимание и централизация, с цел да ги превърнете в мощно желание. Рефлексията също е духовна и философска процедура, а „ сбора “ е форма на антична молитва, която се употребява и през днешния ден.

 молитва Pexels

Затова започнете деня си с красиво желание.

Отделете време и се настанете комфортно пред огледало, с цел да изучите отражението си. Затворете очи и дишайте надълбоко и се пробвайте да концентрирате мозъка си. Отворете очите си към отражението си. Прочетете или изрецитирайте следната молитва:

На този ден вземам решение да виждам хубостта.
Виждам хубостта в себе си. Виждам хубостта на открито.
Виждам хубостта в природата. Виждам хубост в нещата, основани от индивида.
Виждам хубост в другите. Виждам хубост в себе си.
Създавам хубост в мозъка си. Създавам хубост в сърцето си. Създавам хубост в тялото си.
Днес имам намерение да се усещам красив/а, да чувствам хубостта и да създавам красиви мисли.
Това е хубав подарък, който споделям с другите и давам на себе си.

Благодарността е красива страст. Да упражняваш благодарност за всичко красиво и положително в света е трансформираща процедура .

 молитва Pexels

Целта на старите „ сборове “ (например сборовете на Димитровден) е била да се съберат молитвите на хората. Тези колективите ни припомнят, че желанията ни - за здраве, сигурност, мир, благополучие, обич и хубост - са както персонални, по този начин и универсални . Ние сме единствени по рода си, само че и едни от многото. Независимо дали възпоменаването на тези стремежи се прави групово или самостоятлно, то ни води до по-пълноценно прекарване на света и на нашето място в него.

Затова завършете деня си с признателност.

Също както при утринната молитва, отделете време, с цел да огледате отражението си и да фолусирате мислите си, преди да започнете да изричате молитвата.

Вечерна рефлексия :

Благодаря за този прелестен ден.
Благодаря за хубостта, която срещнах и споделих.
За хубостта, забелязана от очите ми, премислена от мозъка ми и изпитана надълбоко в сърцето ми.
За всички хубости, забележими и невидими, познати и непознати,
благодаря.
Нека съзнанието ми се разшири, с цел да оценя повече прояви на хубост в света.
Нека всички същества да бъдат ценени и приети за красиви.
Нека тази нощ донесе мир и красиви сънища на всички.

За всички останали, които по една или друга причина, избират да избегнат молитвите, не се отхвърляйте. Използвайте силата на изкуството, като творите, без значение дали мислите, че сте надарени или не. Правете похвали, когато в действителност ги почувствате. Давайте повече внимание на хубостта у придвижванията, думите, звуците: ваши или непознати.

 молитва Pexels

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР