Красивият цвят на нашето зелено смути се дължи на спанака

...
Красивият цвят на нашето зелено смути се дължи на спанака
Коментари Харесай

Направете си най-доброто зелено смути! Ето как!

Красивият цвят на нашето зелено смути се дължи на спанака. Най-добрият зарзават за въвеждане в този тип шейк заради мекия си усет и количеството хранителни субстанции, които съдържа. Ако сте нов в тематиката, може би е най-добре да употребявате по-малко количество зеленчуци от плодовете и да измененията пропорциите, т.е. да увеличите количеството и разнообразието от зеленчуци, до момента в който обучавате небцето си. Друга рекомендация, която насочваме, е да се възползвате от сезонните артикули, постоянно с най-хубавия им усет.

Структурата на смутито е доста кремообразна и преобладаващият усет е на ябълката, макар че има леко киселинно допиране на лимон и свежестта на ментата. Най-хубавото е, че за нула време ще имате лека, здравословна и вкусна закуска.

Съставки

1/4 краставица

1 зелена ябълка

1/2 клон целина

100г свеж спанак

2 клонки мента

1/2 лимон

500 мл вода

Чиа или маково семе за гарнитура (по избор

Приготвяне на зелено смути

За този вид подготовка е належащо да имате миксер. Можем да използваме и робот, атова ще докара до смути с доста приятна кремообразна и кадифена текстура.

Започваме с белене на краставицата. Нарязваме я и я слагаме в чашата на робота или пасатора.
 Свежо прасковено смути за идващите топли летни дни Свежо прасковено смути за идващите топли летни дни
Ако търсите свежа и здравословна рецепта за лятна напитка, то ние знаем решението за това - прасковено смути.  Съставки: 2 чаши...

Измиваме добре ябълката, с цел да премахнем следите от пестициди от кожата, защото ще мелим с нея. Премахваме единствено семената и дръжката. Нарязваме я и яслагаме в чашата на робота или пасатора.

Измиваме клона целина и благодарение на изострен нож отстраняваме нишките, които има извън. Нарязваме и слагаме в чашата на робота или пасатора. След това слагаме спаначените листа, авансово измити и отцедени. Не е належащо да отстранявате стъблата, тях също ще ги настъргваме.

Също по този начин измиваме пресните клончета мента и изхвърляме стъблата. Остават ни единствено листата, които слагама в чашата на робота или пасатора. Изстискайте половината лимон и прибавете сока му.

Накрая наливаме водата и мелим на оптималната мощ, до момента в който получим хомогенна примес, без да се прекъсваме. Изсипете смутито в две чаши и поръсете с чиа или маково семе (по желание).

Сервираме и се любуваме на добър " изстрел " от витамини!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР