Красимир Каменов-Къро и семейството му са убити в Кейптаун. При атаката

...
Красимир Каменов-Къро и семейството му са убити в Кейптаун. При атаката
Коментари Харесай

Атентат срещу Къро! Убиха бизнесмена, жена му, бавачката и охранителя в дома им в ЮАР

Красимир Каменов-Къро и фамилията му са убити в Кейптаун. При офанзивата са починали брачната половинка му, детето им и детегледачката му в дома им в ЮАР, предава БНТ.


Засега българските управляващи отхвърлят публична информация.

 

От полицията в Южна Африка след това оповестиха публично, че четири тела са открити в Констанция, първокласно предградие на Кейптаун, в четвъртък към 8.20 ч. локално време. Те са на двама мъже и две дами на забележима възраст сред 40 и 50 години, като са с огнестрелни рани. Според полицията жертвите са от български генезис. Мотивите за убийствата не са открити, като детективите търсят улики.

 

Маскираните екзекутори, преоблечени като ченгета на Интерпол нахлули в първокласната резиденция в Констанция, Кейптаун и пред очите на двете му деца разкрили огън по гангстера и гардовете му, написа уеб страницата SvobodnoSlovo.eu.

В имението на Къро на разсъмване са нахлули 7 професионални убийци, дегизирани като офицери на Интерпол, откривайки пукотевица по гардовете на Къро.

След като ги унищожават, те влизат гладко в имението и стрелят от упор по Каменов и майката на децата му, с която от години живеят на фамилни начала.

По време на касапницата в прилежащата стая са спяли двете невръстни дечица на Къро, които са станали очевидци на зверското ликвидиране, само че са били пощадени и оставени живи. Наследниците на незаконния необут са изведени от вкъщи си и с тях работят медицински експерти и психолози, добавя наш източник от Кейптаун.

 

Говорителят на полицейската работа в ЮАР полк. Андре Траут съобщи, че четирите тела са били открити към 8:20 часа сутринта локално време в четвъртък. 

„ Полицията е пристигнала на мястото на престъплението “, сподели Траут.

Все още не излиза наяве и какви са претекстовете за всеобщото ликвидиране в Констанция.

 

По случая са назначени детективи от отдел " Тежки закононарушения и закононарушения, свързани с принуждение ". Към 12:35 ч. локално време в четвъртък специалистите по престъпни закононарушения към момента претърсваха мястото на убийството.

 

Смъртта на Къро се случва малко повече от месец след прословутата конференция на основния прокурор, на която някогашният член на ВИС бе махленски като част от заговора против Иван Гешев.

Главният прокурор обвърза Къро с Цветан Василев и изясни, че тяхната цел е била да дискредитират държавното обвиняване.

В Народното събрание основният прокурор Иван Гешев разяснява сбито: " Казах, че това, което се прави в българската правосъдна власт, води до взрив на престъпността и се връщаме в мутренските години, кое не е по този начин? "

 

Започнал като част от групировката ВИС и стигнал до такава степен - със личния си глас да „ поръчва “ основния прокурор на страна член на Европейския съюз, в която правосъдната власт би трябвало да е самостоятелна, а върховенството на правото - съществена полезност, през март Красимир Каменов по прякор Къро беше разгласен от управлението на прокуратурата като част от скрит план против основния прокурор Иван Гешев.

 

Като доказателство бяха огласени аудиозаписи на негови диалози с незнаен генезис, както и писма и бележки, в които той се загатва.

 

Гешев разгласи на конференция, че записаните диалози и писмата разкриват скрит план за убийството му.

 

Тезата на прокуратурата бе, че Къро е в основата на скрит план, в който вземат участие още Дилиян Георгиев, някогашният банкер Василев, както и журналистът от проверяващия уебсайт BIRD Димитър Стоянов. Тогава прокуратурата пусна записи с незнаен генезис, за които твърдеше, че съдържат разискване за така наречен скрит план. Разследващите споделиха, че флашките били открити при обиск в дома на Георгиев, който е арестуван по напълно друго дело - за владеене на опиати.

По този случай бе формирано дело, само че не е известно да има повдигнати обвинявания. В единственото си изказване по тематиката пред уеб страницата " Афера " Каменов съобщи, че нямал нищо общо.

 

На 7 април прокуратурата заяви, че е образувала досъдебно произвеждане за проведена незаконна група за търговия с въздействие за дискредитиране и премахване на висши магистрати и полицейски чиновници, второ дело против незаконна група за осъществяване на убийства и трето произвеждане за данъчно закононарушение. Освен това са подредени инспекции на всички институции - ДАНС, данъчни, служители на реда, КПКОНПИ, с цел да намерят доказателства против обвинените, измежду които Каменов.

 

Каменов беше задочно упрекнат от прокуратурата в ликвидиране, опасност за ликвидиране и изнудване. Според Софийската градска прокуратура той е гарант на убийството на Любомир Иванов, някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи. Държавното обвиняване заяви, че евентуалното местоположение на Къро е в Южна Африка, което се оказа тъкмо по този начин.

 

През април Българска национална телевизия заяви за данни на прокуратурата, че Каменов е поръчал общо осем убийства.

 

Името на Красимир Каменов-Къро се свързва със собствеността на няколко от най-големите аграрни тържища у нас. Твърди се, че свързани с него компании държат концесиите на най-оборотните плажове по Черноморието.

 

Последното демонстрира и същината на казуса. Плажните концесии се дефинират с решение на държавното управление. И откакто към този момент три десетилетия наследници на тогавашните ВИС и СИК държат най-известните и посещавани български плажове, то очевидно казусът е в страната или в тези, които я ръководят. За Къро се счита, че управлява и най-големите частни паркинги в центъра на София.

Най-известният бизнес на Каменов и брачната половинка му е присъединяване им в " Слатина - Къра " АД, което закупи зеленчуковата борса в столичния квартал Слатина. Каменов се загатва и около абсурда със " златния мочур " на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

 

Той е обвинен в подбудителството на някогашния служител на реда Любомир Иванов, който беше убит в столичния квартал „ Лозенец “ предходната година.

Прокуратурата твърди, че е разкрила двамата физически причинители на покушението.

 

Според източници на " По света и у нас " се проверява и връзката на Къро с още три убийства, на боса от ВИС Мето Илиенски, и на " Братя Византийци " - Радослав и Николай Бикови.

 

Наскоро обаче Къро бе още веднъж упрекнат, стана откакто прокуратурата разгласи, че в дома на различен обвинен е разкрила флашки със записи на диалози, които разкривали " скрит план " за свалянето на основния прокурор Иван Гешев.

 

Записите бяха открити в дома на Дилиян Георгиев. 

Към заговора бяха прикачени някогашният банкер Цветан Василев, журналистът от BIRD Димитър Стоянов и още няколко души. Не е съобщавано по това дело да са повдигани обвинявания. То е против проведена незаконна група за търговия с въздействие.

 

Свидетели по следствието против Красимир Каменов – Къро описват, че укриващият се в ЮАР е поръчал и провел още три убийства, на босът от ВИС Мето Илиенски, и на " Братя Византийци " – Радослав и Николай Бикови.

 

Като претекст за убийството на братя Бикови се сочи възмездие, че почнали да работят за Таки. Има още свидетелски показания, че Мето Илиенски и Братя Византийци били изгорени в крематориума на Софийските гробища и телата им няма да бъдат открити и по тази причина се водят безследно изчезнали, а не убити и по тази причина не престават да се търсят с жълти бюлетини на Интерпол.

 

Красимир Каменов-Къро е прочут наркобос, само че в последните години се е захванал с осъществяването на детективски услуги. Въпреки скандалната биография, която има Каменов, компанията на неговата брачна половинка – “Омега 69 ” се е сдобила без проблеми с лиценз от Министерство на вътрешните работи, който ѝ разрешава да търси и да наблюдава всевъзможни хора изцяло законно.

С подигравка се разяснява, че това все са действия, който може да бъдат приложени и във връзка с най-близкото обграждане на Къро.

Твърди се също, че подземният наркобос Красимир Каменов-Къро, който е дясна ръка на Христофорос Аманатидис-Таки в така наречен „ тайфа на чуковете “, е поел надзор над по-големите канали за контрабанда, по които в страната ни влизат цигари от някогашни руски републики и от Турция. Преди Къро именитият Николай Николов-Паскал отговаряше за това, само че след акция на ДАНС на Капитан Андреево позициите бяха съществено разтърсени.

Основна активност


Каменов си партнира с мастити съветски мафиоти, притежаващи фабрики за произвеждане на тютюневи произведения в Грузия, Армения и Молдова. Твърди се, че цигарите са качествени, макар че излизат от заводите на цена, равняваща се на към 20 стотинки за кутия. Продават се в България нелегално – без мита, Данък добавена стойност и данък, тъй че облагата е много добра.

Запознати настояват, че финансовите приходи всеки месец към Къро и неговите сътрудници се равнявали почти на 5 милиона евро.

Полицейски източници описват, че камионите с папироси на Къро минават най-често през българо-румънския граничен пункт „ Дунав мост ”. Носят се клюки, че ежемесечно по 30 000 евро подкуп се дават на един от шефовете на локалната Гранична полиция. Прякорът му е Джуджето, като името му попада в няколко от разработките на спецслужбата ДАНС като лице, ангажирано с наркотрафик.

Красимир Каменов-Къро изкарваше доста от времето си в чужбина. Рядко се прибираше в България, и то за напълно малко. Напоследък обаче все по-често бе засичан в страната. Повечето хора изясняват това с задължения по контрола върху контрабандния канал за цигари. За разлика от Таки обаче, който беше търсен дълго време, даже и от Интерпол, Каменов досега в никакъв случай не е имал проблеми с правораздаването. Това е доста забавен феномен, защото за противозаконните му действия се приказва доста – те са един тип „ социална загадка “. Очевидно обаче всичко е добре премислено и изпипано, тъй че да няма доказателства, което е и повода Каменов да няма присъди. 

 

 

Очаквайте детайлности!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР