Кралят на поп музиката. Майкъл Джексън. Един от най-популярните изпълнители

...
Кралят на поп музиката. Майкъл Джексън. Един от най-популярните изпълнители
Коментари Харесай

10 от най-големите хитове на Майкъл Джексън

Кралят на поп музиката. Майкъл Джексън. Един от най-популярните реализатори в международен мащаб. Албумът му „ Thriller “ от 1982 година е продаден в над 110 млн. копия, което го прави най-продавания албум в историята на музиката. Държи връх за най-вече извоювани статуетки от премиите Grammy в една година – 8 на брой. Това се случва през 1984 година, още веднъж за албума „ Thriller “. Майкъл е един от малцината, които са включени в Рокендрол залата на славата два пъти. Той е вписан и в Книгата на върховете на Гинес с общо 15 награди Grammy и 17 номер 1 сингли. Неговият характерен и изключително присъщ глас, както и маниера му на танцуване и звукът като цяло оказват мощно въздействие на доста модерни реализатори.

Кралят на попа остава в историята и с истинските си танцови стъпки и техники, измежду които емблематичната Лунна стъпка. Животът му е обвързван с доста спорни и странни събития, най-очевидното от които е смяната във физическия му образ след многото пластични интервенции. Той е женен два пъти (за Лиса Мари Пресли и Деби Роу) и има 3 деца – една щерка и двама сина.

На 25 юни 2009 година на 50-годишна възраст Майкъл Джексън умира. За гибелта му, настъпила дни преди Кралят да започва турнето си „ This Is It “, е упрекнат персоналният му доктор Конрад Мъри, който му е дал свръхдоза обезболяващи лекарства. В хода на делото, което фамилията на Джексън води и до през днешния ден обаче, се прокраднаха подозрения, че лекарят може и да е почтен. Близките на артиста съдят компанията, която беше уредник на турнето, обвинявайки я, че е притискала Майкъл Джексън със периоди и непостижими условия, довели до съдбовния му край.

Хубавите песни на Майкъл Джексън не могат да се поберат на пръстите ни, само че най-малко на някои от тях можем да обърнем внимание. Ето 10 от най-големите шлагери на Краля на попа.

1. Billie Jean

Излиза през 1982 година в албума „ Thriller “. Седем седмици номер 1 в Billboard Hot 100 през 1983 година

2. Beat It

Излиза през 1982 година в албума „ Thriller “. Три седмици номер 1 в Billboard Hot 100 през 1983 година

3. The Way You Make Me Feel

Излиза през 1987 година в албума „ Bad “. Една седмица номер 1 в Billboard Hot 100 през 1987 година

4. I Just Can’t Stop Loving You

Излиза през 1987 година в албума „ Bad “ и е с присъединяване на Сийда Гарет. Една седмица номер 1 в Billboard Hot 100 през 1987 година

5. Smooth Criminal

Излиза през 1987 година в албума „ Bad “. За видеото на песента Майкъл употребява нова техника в танца и нововъведението The Lean, който е патентован.

6. Liberian Girl

Излиза през 1987 година в албума „ Bad “. Във видеото към него вземат участие Упи Голдбърг, Джон Траволта, Оливия Нютън-Джон и Стивън Спилбърг.

7. Remember The Тime

Излиза през 1991 година в албума „ Dangerous “. Във видеото към него взе участие Еди Мърфи.

8. Black or White

Излиза през 1991 година в албума „ Dangerous “. В музикалното видео към песента се употребява нова компютърна техника, с помощта на която лицето на един човек може да се промени до неразбираемост, в което се съдържа също и обръщение за обединяване на нациите и расите. В клипа взе участие Маколи Кълкин.

9. Give In To Me

Излиза през 1991 година в албума „ Dangerous “. В песента присъединяване взима китаристът Слаш.

10. They Don’t Care About Us

Излиза през 1995 година в албума „ History: Past, Present and Future – Book I “. Албумът незабавно доближава номер 1 в класациитe.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР