Кралят и кралицата пристигнаха в Уестминстърското абатство преди коронацията, като

...
Кралят и кралицата пристигнаха в Уестминстърското абатство преди коронацията, като
Коментари Харесай

Започна церемонията по коронясването на Чарлз III

Кралят и кралицата дойдоха в Уестминстърското абатство преди коронацията, като влязоха през Голямата западна врата на античната черква. Пред тях дефилира дълга върволица от униформени публични лица и духовници и прозвучаха фанфари.

Камбаните започнаха да бият за краля и кралицата, които скоро ще бъдат коронясани в Уестминстърското абатство.

 Принц Джордж, синът на принца и принцесата на Уелс,

Принц Джордж , синът на принца и принцесата на Уелс, се подредиха до другите почетни посетители.

Принц Хари и принц Андрю седят на третия ред в Уестминстърското абатство.

Андрю дойде с кадифени одежди и златни знаци, които го отбелязват като Рицар на жартиерата - церемониална роля, която той заема, откогато починалата кралица му я връчи през 2006 година

За разлика от него принц Хари носи елементарен костюм, както бе поискано от Бъкингамския замък, а не военната униформа, която преди този момент е носил на кралски церемонии, в това число на погребението на кралицата предходната година.

 Добави изложение

Службата стартира. По време на коронацията Крал Чарлз III е облечен в церемониално облекло, тежащо над 10 кг. По време на формалната коронация на 6 май 74-годишният крал на Англия ще бъде облечен в тежки церемониални одежди от коприна, злато и скъпоценни камъни. Чарлз носи тъмночервената кадифена държавна тога на дядо си крал Джордж VI. Мантията е на близо 90 години.

 Добави изложение

Камила носи на коронацията тога с дължина 5,5 метра, която е направена за коронацията на Елизабет II през 1953 година Тя е избродирана с изображения на пчели и бръмбари, " които отразяват тематиките за природата и околната среда и любовта на Техни Величества към естествения свят ", сподели по-рано представител на Бъкингамския замък.

Кралят и кралицата заеха местата си пред основния олтар на абатството.

Мястото е известно като Театърът на коронацията, което дава визия, че това е централната точка на традицията.

 Добави изложение

Крал Чарлз ще получи Библията, а по-късно ще чуем клетвата, която този път ще бъде рамкирана от признанието, че хората имат свои лични " вярвания и убеждения ".

За помазването той ще пристъпи към 700-годишния коронационен стол.

Той е подложен в средата на усърдно възобновената средновековна настилка.

Столът е направен от италиански майстори от XIII в., като се счита, че доста от частите мозайка са избавени от средновековни търсачи на преференциални цени, които са взели материал от остарели древноримски руини.

Така че крал Чарлз ще бъде коронясан върху фрагменти от още по-стара цивилизация. Очаква се коронацията да продължи към 90 минути. 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР