Младите хора залагат“ с пенсионирането си, тъй като броят на

...
Младите хора залагат“ с пенсионирането си, тъй като броят на
Коментари Харесай

Предупреждение, тъй като един милион души все още ще изплащат ипотеки след пенсиониране

Младите хора „ залагат “ с пенсионирането си, защото броят на ипотеките, които надвишават държавната пенсионна възраст, се е нараснал.

Според публични данни от Bank of England повече от един милион ипотеки са били уредени през последните три години, продължаващи по-дълго от възрастта за държавна пенсия от 66 години. Данните, получени посредством искане за независимост на информацията (FoI) от някогашния министър на пенсиите Стив Уеб, демонстрират, че делът на жилищните заеми, уредени до пенсиониране, се е нараснал от 31% през последните няколко месеца на 2021 година до 42% през същия интервал предходната година.

Свръхдългите ипотеки - които могат да продължат до 40 години - в началото бяха въведени, с цел да оказват помощ на младежите да се качат по стълбата на парцелите. Въпреки това Стив Уеб, който в този момент е сътрудник в консултантската компания LCP, се притеснява, че кредитополучателите могат да бъдат принудени да нахлуят в пенсионните си спестявания, с цел да изчистят ипотеката си в най-лошия сюжет. Това мо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР