Кралица Елизабет II и принц Филип отбелязват 70 години брак.

...
Кралица Елизабет II и принц Филип отбелязват 70 години брак.
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II и принц Филип празнуват 70 години от сватбата си

Кралица Елизабет II и принц Филип означават 70 години брак. Те са първата ръководеща двойка на Англия с платинена женитба.

По този мотив обаче не са планувани обществени събития. Вместо това, двамата ще прекарат вечерта със фамилията си и другари в замъка Уиндзор, оповестяват медиите.

За празника Бъкингамският замък разгласява нови фотографски портрети на кралицата и принца, направени по-рано този месец в Уиндзор. Те ще бъдат изложени до потретите на Джордж III и Кралица Шарлот, чийто 57-годишен брак е идващият най-дълъг английски кралски съюз.

Междувременно английската пощенска работа, издаде нови шест марки за годишнината. Има изображения на известието за годежа на Филип и Елизабет в Бъкингамския замък, на тяхната женитба в Уестминстърското абатство на 20 ноември 1947 година, на медения им месец в имението в провинция Хемпшир.

Елизабет и Филип се срещат, когато са младежи. Женят се, когато Елизабет е 25-годишна принцеса. Филип, наследник на пропъден от страната си гръцки принц, се отхвърля от купите си и гръцката православна религия и става английски жител, с цел да се ожени. Той приема британското име на майка си - Маунтбатън.

Кралскат двойка има четири деца - Чарлз, Ан, Андрю и Едуард, 8 внуци и петима правнуци. През април се чака шестият – третото дете на принц Уилям и брачната половинка му Кейт Мидълтън.

96-годишният херцог на Единбург се отдръпна от публичните си отговорности това лято, а кралицата трансферира някои от служебните си отговорности на 69-годишния принц Чарлз.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР