Кралица Елизабет II е най-дълго управлявалият монарх в историята на

...
Кралица Елизабет II е най-дълго управлявалият монарх в историята на
Коментари Харесай

Храните, които Елизабет II никога не яде - slava.bg


Кралица Елизабет II е най-дълго управлявалият монарх в историята на Англия. На 21 април тя навърши 94 години и е на престола към този момент 67 години. По време на нейното ръководство се случиха доста промени, само че едно нещо си остава непрекъснато – диетата ѝ.

Според някогашен кралски готвач, два пъти в седмицата Елизабет II получава меню с оферти, от които тя избира своите обичани храни . И до момента в който кралицата се пробва да яде разнообразно и здравословно, то има някои ястия, които в никакъв случай не биха стигнали до масата ѝ.

Дарън МакГрейди е служил на Нейно Величество няколко години и знае доста добре от какво тя няма потребност и не желае да вижда на трапезата. Според него, кралицата не преяжда, а просто „ яде, с цел да оцелее “ и даже е много добър готвач. Не се знае дали Елизабет II влиза към този момент в кухнята, с цел да подготви нещо сама, само че е ясно кои храни не желае да допира, предава Tialoto.bg.

Картофи и паста
Кралицата не яде нишесте, което автоматизирано изключва от менюто ѝ паста и картофи. Единственият път, в който ще видите сходни хранителни артикули в чинията ѝ, е по време на специфична вечеря, само че даже тогава тя няма да ги допре.

Вместо да яде паста или картофи, Нейно Величество залага на печена риба или пиле, пресни зеленчуци и салата.
Чесън
Шеф МакГрейди споделя, че кралицата има предписание, което не разрешава на всеки член на кралската фамилия да яде чесън. Този закон беше извънредно сложен за Меган Маркъл, която трябваше да се откаже от обичаната си суперхрана, когато се омъжи за принц Хари. Е, към този момент няма да ѝ е толкоз тъжно, защото тя и брачният партньор ѝ към този момент не са членове на кралската фамилия.

„ Никога не би трябвало да се сервира ядене, което съдържа чесън. Кралицата в никакъв случай не включва чесън в менюто си “, споделя МакГрейди. Вярва се, че правилото е измислено, с цел да защищити кралските особи от неприятен мирис, когато те се срещат с разнообразни посетители или хора от обществото.

Хляб с коричка
Кралицата има особено изискване, когато яде сандвичи – хлябът би трябвало да бъде без коричка. Бившият кралски готвач Оуен Ходжънс признава, че първоначално е бил навикан от сътрудник, тъй като се е опитал да сервира хляба по неверния метод.

„ След това той ми сподели по какъв начин да подготвя съвършения сандвич с риба звук: нарязване на хляба по дължина, намазване от двете страни с масло, прибавяне на сместа от риба звук и майонеза и нарязана на ситно краставица с малко пипер “, споделя той пред Telegraph.
Ягоди
Кралицата яде плодове, само че съгласно сезона. МакГрейди споделя, че тя обича ягоди, само че би трябвало да бъдат пресни и преди малко набрани. „ Опитайте се да ѝ изпратите ягоди през януари и в никакъв случай няма да ви проговори “.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР