Крал Чарлз Трети направи първото си обръщение към нацията в

...
Крал Чарлз Трети направи първото си обръщение към нацията в
Коментари Харесай

Крал Чарлз III направи първото си обръщение към нацията като новия монарх на Великобритания

Крал Чарлз Трети направи първото си послание към нацията в качеството си на новия монарх на Англия. Речта му беше излъчена онлайн по малкия екран, предава Българска телеграфна агенция. 

Кралят сподели, че изпитва дълбока тъга от гибелта на майка си, кралица Елизабет Втора, и се закле да продължи до края на живота си службата си в интерес на нацията. Чарлз Трети отдаде респект на починалата Елизабет Втора. " През целия си живот Нейно величество кралицата, обичаната ми майка, беше ентусиазъм и образец за мен и за цялото ми семейство и ние й изискуем най-искрения дълг, който едно семейство може да дължи на майка си ", добави той. 

Кралят сподели, че на 21-вия си рожден ден през 1947 година майка му се е зарекла да посвети живота си " в работа на нейните нации ". " Това беше повече от заричане: това беше бездънен персонален ангажимент, който дефинира целия й живот. Тя направи саможертви в името на дълга ", сподели Чарлз Трети за починалата кралица.

Новият крал даде обещание да служи на британците с честност, почитание и обич и да поддържа конституционните правила на страната. " Където и да живеете в Обединеното кралство или във владения или територии по света, без значение от вашия генезис и религия, аз ще се старая да ви послужвам с честност, почитание и обич, както съм правил през целия си живот ", сподели кралят.

Както самата кралица правеше с непоколебима лоялност, аз също тържествено давам обещание, през оставащото време, което Бог ми дава, да подкрепям конституционните правила, които са в основата на нашата нация, съобщи Чарлз Трети в обръщението си. Монархът увери, че ролята и отговорностите на монархията ще останат непоклатими.

Чарлз Трети разгласи, че по-големият му наследник Уилям получава купата принц на Уелс и изрази любовта си към Хари и Меган, " които не престават да градят живота си в чужбина ".

Новият крал посочи " лоялната социална работа "  на брачната половинка си Камила, която става кралица консорт. " Зная, че тя ще може да отговори на условията на новата си роля с непоклатимата отдаденост, на която толкоз доста разгадавам ", добави монархът.

" А на скъпата ми майка, когато тръгваш на своето последно огромно пътешестване, с цел да се присъединиш към моя безценен починал татко, желая да кажа просто " благодаря ", сподели в края на обръщението си Чарлз Трети.

Речта на крал Чарлз беше излъчена и в лондонската катедрала " Сейнт Пол, " “, където към 2000 души участваха на възпоменателна работа за кралицата. Сред присъстващите бяха министър-председателката Лиз Тръс и членове на държавното управление.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР