Крал Чарлз ще бъде коронясан през уикенда в Уестминстърското абатство

...
Крал Чарлз ще бъде коронясан през уикенда в Уестминстърското абатство
Коментари Харесай

Моля, без обяд: Няколко слабо известни факта за Чарлз III

Крал Чарлз ще бъде коронясан през уикенда в Уестминстърското абатство в Лондон, следвайки традиция, която датира от към 1000 години.

" Ройтерс " показва някои едва известни обстоятелства за монарха.

Първи кралски възпитаник

Чарлз е първият монарх, който е ходил на учебно заведение, защото всичките му прародители са били обучавани от частни учители.

Той е учил в " Хил Хаус " в Западен Лондон, преди да постъпи в учебно заведение " Чийм " в Бъркшър, което е посещавано от починалия му татко принц Филип.

След това е изпратен в " Гордънстаун " в Шотландия, където Филип също е учил. Като част от образованието си той е прекарал два периода в гимназията " Гийлонг " в Мелбърн, Австралия.

В колежа " Тринити ", Кеймбридж, е учил археология и физическа и обществена антропология, само че по-късно минал към история. Прекарал е един учебен срок и в Университетския лицей на Уелс в Абъристуит, изучавайки уелски.

Спортна натура

Като млад принц Чарлз обичал ски, сърф и гмуркане. Той бил разпален състезател на поло повече от 40 години, до момента в който се отдръпнал от спорта през 2005 година, на 57 години.

 Каляските, в които ще пътува Чарлз III в деня на коронацията си Каляските, в които ще пътува Чарлз III в деня на коронацията си

Участвал е в надпревари до 1993 година, като един път е получил двойна фрактура на дясната си ръка след рухване, което наложило интервенция и присаждане на кост. Друго рухване през 2001 година също го отвело в болница.

Яздил е и като жокей дилетант в шест надпревари през 1980-81 година, като на два пъти е бил втори.

Любител на музиката и изкуството

Чарлз е разпален по изкуствата и по-специално по Шекспир, чиито творби цитира няколко пъти, откакто наследи майка си кралица Елизабет.

В учебно заведение той се научава да свири на пиано, тромпет и виолончело и се появява в редица театрални постановки, в това число в основната роля в режисура на " Макбет " на Шекспир. Обича операта и класическата музика, само че също по този начин показва Ленард Коен като един от своите любимци.

Сред осъществяванията, които той избра за специфична болнична радио стратегия през 2021 година, бяха песни на The Three Degrees, Даяна Рос, Барбра Стрейзънд и Едит Пиаф.

Като принц на Уелс през 2000 година, той възроди традицията да има формален арфист.

Любител на природата

Чарлз е добре прочут с акциите си за запазване на околната среда и дълбоката му обич към природата и заниманията навън.

Неговият офис разкри през 2020 година, че откакто посади дърво, той постоянно поклаща другарски някой клон, с цел да му пожелае всичко най-хубаво.

Сътрудници споделят, че той е най-щастлив в градината на дома си в Хайгроув в Западна Англия или, като починалата си майка, разхождайки се и ловейки риба в дивите парцели на шотландските домове на кралското семейство.

Той също по този начин е написал детска книга, " Старецът от Лохнагар ", оповестена през 1980 година, с цел да забавлява по-малките си братя Андрю и Едуард, с история за приключенията на един дъртак в провинцията към замъка Балморал в Шотландия.

Покритите с пирен планини към Балморал са били ентусиазъм и за някои от акварелните му картини, част от които са показвани в изложения през последните 50 години.

Без обяд

Чарлз не обядва, а обичаният му чай е Дарджилинг с мед и мляко.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР