Крал Чарлз поиска печалбите, които дружеството Crown Estate ще получи

...
Крал Чарлз поиска печалбите, които дружеството Crown Estate ще получи
Коментари Харесай

Крал Чарлз се отказва от поне 1 млрд. паунда приходи в името на общественото благо

Крал Чарлз изиска облагите, които сдружението Crown Estate ще получи от договорка с офшорни вятърни централи, да се употребяват в полза на " по-широкото публично богатство " вместо за спомагателни финанси на кралското семейство.

Приходите са в размер на към 1 милиарда паунда годишно. Публичното финансиране на английското кралско семейство се основава на 25% от облагите на Crown Estate - компанията, която ръководи парцелите на английската корона. Сега кралят желае да понижи този %, тъй че по-голямата част от него да остане в държавната хазна и да се употребява за обществени разноски, оповестява английската социална медия BBC.

Още в коледната си тирада той приказва за рецесията с разноските за живот и наподобява към този момент подхваща дейности по въпроса.

Crown Estate е без значение ръководено комерсиално дружество. Печалбите му отиват в държавната хазна, само че се употребяват като аршин за равнището на общественото финансиране на кралското семейство - известно още като суверенна дотация. То принадлежи на ръководещия монарх, само че не е негова частна благосъстоятелност. Миналата година облагите на сдружението са били на стойност 86,3 млн. паунда.

Очакванията са тези облаги да бъдат доста увеличени от покупко-продажби за създаване на шест нови офшорни вятърни парка, които ще бъдат на обща стойност 1 милиарда паунда годишно в продължение на най-малко три години. Собствениците на тези паркове действително ще заплащат наем на Crown Estate, която има съвсем целия английски континентален шелф.

Това ще докара до доста нарастване на сумата, която отива в така наречен суверенната дотация, което може да провокира неодобрение измежду английските жители, които се оправят с редица финансови усложнения.

Затова Бъкингамският замък оповестява, че кралят желае да понижи частта от облагите, употребена за пресмятане на безвъзмездната помощ.По принцип тя се употребява за покриване на разноските на кралските особи, като да вземем за пример пътувания за публични задължения, и за поддръжка на кралските дворци.

В момента Министерството на финансите преразглежда % от облагата на Crown Estate и се чака да вземе решение по проблема през идващите няколко месеца.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР