Кражбата на данни от клавиатурата може да става и с

...
Кражбата на данни от клавиатурата може да става и с
Коментари Харесай

Хакерски кабел краде данните от клавиатурата


Кражбата на данни от клавиатурата може да става и с хакерска версия на Lightning кабела
(снимка: CC0 Public Domain)

Специалисти по сигурността са надстроили своя версия на хакнат Lightning кабел по метод, който им разрешава да записват натисканията на клавиши и по-късно да изпращат данните до несъмнено място. Това би разрешило кабелът да се употребява за кражба на пароли и друга сензитивна информация.

Lightning кабелът разрешава зареждане на смарт телефони от компютър или преносим компютър вместо от зарядно устройство. Още през 2019 година откривателят по сигурността Марк Грийн (с псевдоним MG) показва кабел, който приличаше на Lightning, само че имаше вградени благоприятни условия за хакерство, напомня.
още по тематиката
Малко по-късно, съгласно известията, MG е работил взаимно с снабдител на системи за киберсигурност, наименуван Hak5, и е почнал да продава кабелите. Идеята зад създаването на кабела и продажбите му не е била единствено да подчертае, само че и да покаже по какъв начин такива елементарни устройства могат да бъдат нищожно променени и да разрешават на същинските хакери да се възползват злонамерено от потребителите.

Съвсем неотдавна MG разкри пред екипа на изданието, че е „ актуализирал ” кабела за хакване, с цел да може да записва както натискания на клавиши, по този начин и да употребява прибавен Wi-Fi чип за лъчение на данните, които улавя, към избран уебсайт – оттова хакерите биха могли да получат и проучат данните и да ги употребяват в своя изгода.

MG е изработил новия кабел, тъй като „ други специалисти в региона настояват, че това не може да се направи заради ограничавания на размера и пространството ”. Според тях, няма задоволително място в съединителния корпус на кабелите Lightning Type C. MG твърди, че е потвърдил грешката на такива специалисти, добавяйки дребни чипове към кабелите и по-късно демонстрирайки, че те работят.

Според Motherboard, кабелът работи както е рекламиран, въпреки и да изисква „ непосредствена непосредственост ”. Кибер-специалистът пък е безапелационен, че кабелът може да доставя данни на разстояние до 1,5 км и работи еднообразно добре със.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР