Кръгът Хоризонт“ – приватизатори, презастроители и пътищарски фирми, се бута

...
Кръгът Хоризонт“ – приватизатори, презастроители и пътищарски фирми, се бута
Коментари Харесай

Ето я бандата на Благомир Коцев –кръгът „Хоризонт“ иска парите на Варна

Кръгът „ Хоризонт “ – приватизатори, презастроители и пътищарски компании, се бута за власт във Варна на идните локални избори на 29 октомври.

Ето главните настоящи лица от кръга към Благомир Коцев:

1. Благомир Коцев – някогашен регионален шеф, осакатил бюджета на Варна, разследван за злоупотреби с власт, който непрестанно отсрочва делата против него. Заплашва го затвор до 5 години. Коцев е правоприемник на куп компании и офшорки с марката „ Хоризонт “. Бизнесът на семейството е белязан от взети от наши и непознати банки и невърнати заеми за стотици милиони в евро, долари и лв., от заменки на земи и далавери с терени край морето в Карадере и сред Тузлата и Балчик. Коцев стана знак на „ Автомобилната коалиция “. Той се бори за свободен достъп на колите в Морската градина, по тази причина от 2013 година досега нападна всяка заповед за възбраната им.

2. Николай Стефанов е дясната ръка на Благомир Коцев, зет и татко на детето на сестра му Биляна. Стефанов движи фирмените каузи и сдруженията, в които Коцев му е трансферира собствеността си. Името му бе обвързвано с кораба „ Царевна “, в който българските моряци бяха изложени под патроните на пристанището в Мариопул, Украйна.

3. Мария Ангелова е третата в листата. Близка с приватизатора на Домостроителния комбинат и магазин „ Валентина “ Васко Василев от партийната агитка на ДСБ във Варна. Васко Василев, именуван от варненци Касичката, беше дясната ръка на Добрин Митев, единственият наказан за корупция регионален шеф на Варна, избягал от правораздаването в Нова Зеландия.

4. Йордан Кателиев е също от бизнес династията „ Хоризонт “. Той е съучастник на Николай Стефанов и шеф в общата им „ Строителна компания Хоризонт “ ООД, където една трета от дяловете са на сестрата на Коцев – Биляна.

5. Стелиян Севастиянов – началник на частното Енерго на Златни пясъци – обичаният курорт на Иван Костов, станал синоним на скандалната РМД приватизация. Кадър на ДСБ и някогашен ръководител на Общински съвет. През 2001 година Севастиянов бе пребит от незнайни причинители. Така и не стана ясно кому какво дължи. Същият е изтъкнат бранител на противозаконните бараки в курорта, наемите от които отиват в партийни каси.

6. Пламен Китипов е градският водач на „ Да, България ”. Издигнат бе от Нелко Начев – изтъкнат приватизатор на Крайбрежната алея. Китипов е проектантът на наводняващата се част от бул. „ В. Левски “ във Варна.

7. Филип Спасов – наследник е на Валентин Спасов, приватизатор на магазин „ Валентина “ и хлебозавода по времето на Иван Костов. Днес Филип е съучастник с татко си в три компании за хотелиерство, ресторантьорство, хлебопроизводство и сладкарство. Валентин Спасов е прочут измежду варненци и като притежател на бившето бистро „ Европа “ на пъпа на града, което той и брачната половинка му получават тихомълком като подарък от Добрин Митев и Иван Костов.

8. Юрджан Ахмед е бил съучастник на Благомир Коцев и Николай Стефанов в „ Ахилеос Шип Мениджъмнт “ ООД, преди сдружението да бъде трансферирано напълно на Стефанов. Ахмед е бил и съучастник в частна компания, която охранява „ Хоризонт “. Неин шеф пък е Илия Коев, също в листата на ППДБ за Общинския съвет. Благомир Коцев като регионален шеф назначава на щат Ахмед и Коев като механически сътрудници. Всъщност са били негови водачи и телохранители.

9. Цветнен Цветков е претендент за областен кмет на „ Одесос “, прочут от години на варненци като строител и бизнесмен, неизплащащ заплатите на служащите си. Собственик е на компания „ Туки Цветков “ ЕООД за произвеждане и търговия със строителни материали и структури и към края на 2019 година има над 50 000 лева отговорности към Национална агенция за приходите и Национален осигурителен институт.

Другата му компания „ Едноличен търговец „ Туки – Цветков – Цветнен Цветков “ няма нито един оповестен годишен финансов доклад от съществуването си до през днешния ден. Разследване на скандалния Цветков може да бъде забелязано в интернет, с създател Боби Касиков от „ Господари на ефира “ по Нова телевизия.

Това са лицата на „ Промяната “ във Варна – нов политически имидж върху остарели бизнес кръгове и частни ползи.

Инфо: narod.bg

 

Тагове: Благомир Коцев Николай Стефанов Мария Ангелова Йордан Кателиев Стелиян Севастиянов Пламен Китипов Филип Спасов Юрджан Ахмед Цветнен Цветков Варна Промяната кръг Хоризонт
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР