Краферма в с. Сърнево, близо до Карнобат, е действала от

...
Краферма в с. Сърнево, близо до Карнобат, е действала от
Коментари Харесай

Кравеферма до морето била депо за мигранти. Собственикът й се отърва с условна присъда

Краферма в с. Сърнево, покрай Карнобат, е работила от месец като хранилище за мигранти. Собственикът й Димитър Павлов и съучастникът му се отърваха с условни присъди и санкция от 5000 лева, откакто признаха виновността си и подписаха съглашение с прокуратурата. В момента и двамата са на независимост.

Според проверяващите Павлов и негов служащ посрещнали незаконните, хранели ги, даже им оказвали и здравна помощ. Кравефермата се намира в покрайнините на селото и до нея се стига само по черен път и мъчно може да се види кой влиза и кой излиза. Жители на Сърнево описват пред Българска национална телевизия, че тъкмо преди месец стопанинът на фермата Димитър Павлов преместил кравите. Започнало и необикновеното до тогава придвижване на коли. Появили се и мигранти.

При профилирана акция в кравефермата полицията открива шестима мигранти от Мароко.

„ Те са чакали да бъдат превозени до точка наоколо до Автомагистрала „ Тракия “, откъдето да стигнат и до последната дестинация, точно София “, разяснява Цветелина Рандева, представител на ОД на МВР-Бургас.

Според локалните в Сърнево към този момент е всекидневие да виждат мигранти. Районът се е трансформирал в ново трасе на каналджиите поради близостта с Автомагистрала „ Тракия “. Жителите на селото се притесняват, че със стопляне на времето мигрантската вълна ще се ускори.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР