Крадци успяха да покорят една от най-опасните и високи точки

...
Крадци успяха да покорят една от най-опасните и високи точки
Коментари Харесай

Кражба на друго ниво: Крадци разбиха кутия с дарения в една от най-високите точки в Алпите

Крадци съумяха да покорят една от най-опасните и високи точки в Швейцария, пишат от BBC.

Те са се изкачили на височина от над 2,350 метра и съумяват да преминат през тесни стоманени въжета, с цел да разбият кутия за дарения.

Кутията принадлежи на един от локалните клубове по алпинизъм, който поддържа проходът Гемми, намиращ се над село Леукербад.

Най-фрапиращото нещо е, че кутията се намира в извънредно труднодостъпна околност. За да бъде достигната, се изискват сериозен опит и доста положителни умения по алпинизъм.

Маршрутът е с оценка 5 по трудност.

От клуба не желаят никакви средства за поддържането на маршрута. Кутията е била сложена като знак на признателност за полаганите от планинарите старания. Сега обаче тя е разрушена на части, а парите вътре – откраднати.

Установено е, че крадците са възнамерявали дейностите си доста добре. Освен че са били с добра екипировка за планина, те са носили и средства, с които да отворят кутията. След кражбата са се изкачили и до връх Дауберхорн, който е на височина от 2941 метра.

Открадната сума е в размера на 450 – 500 евро. Издирването на причинителите обаче може да се окаже по-сложно, защото в летния сезон има голям брой планинари, които посещават мястото, а през последните дни метеорологичните условия са били отлични за нанагорнище.

Швейцария е страна, където кешът се употребява и до ден-днешен. Швейцарците се доста горди от доброволческата активност, изключително когато това се отнася до поддържането на планинските проходи. Именно заради това локалните подаряват средства към клубовете по алпинизъм, които поставят тези старания.

Вече се е намерил и човек, който да възвърне цялата открадната сума.

Властите ще продължат своето следствие в опит да открият крадците, а хората се надяват, че причинителите ще върнат парите от възприятие за виновност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР