Крадци, които отмъкнаха повече от 400 електронни устройства от магазина

...
Крадци, които отмъкнаха повече от 400 електронни устройства от магазина
Коментари Харесай

От магазин на Apple в САЩ са откраднати 436 iPhone-a на стойност 500 хиляди долара

Крадци, които отмъкнаха повече от 400 електронни устройства от магазина на Apple в Alderwood Mall, са проникнали в него, като са пробили стената на банята на прилежащия магазин за машини за еспресо, потвърдиха от полицейското ръководство в Линууд, Вашингтон.

Собственикът на прилежащия магазин споделя, че е признателен, че никой не е потърпевш, защото кражбата на стойност 500 000 $ е станала, до момента в който магазинът е бил затворен. Никога не са се сблъсквали с сходно нещо през петте си години работа в комерсиалния център, споделя той.

„ Входната ни врата беше заключена. В стената беше изрязана дупка, която наподобява е водила към задната стая на магазина на Apple. Изненадан съм, че ние бяхме каналът, по който те стигнаха до магазина на Apple. Нямах визия, че сме толкоз близо или в съседство с тях “.

обясни районният управител на Seattle Coffee Gear, Ерик Маркс

Полицията в Линууд заяви, че кражбата е станала след 19:00 ч. в неделя и чиновниците на Apple са разбрали за мащаба ѝ едвам на идната заран.

„ Общо към 436 iPhone-а са били откраднати/ Общо са откраднати артикули на стойност към 500 000 $, като това са iPhone-и, iPad-и, часовници на Apple “.

заявява ръководителят на връзките в полицията Марен Маккей

Компанията Brookfield Properties, която ръководи комерсиалния център, съобщи пред KOMO News, че това е изолиран случай и твърди, че разполага със постоянна стратегия за сигурност.

Полицията в Линууд се е отзовала на сигнала за кражба и е декларирала, че тя наподобява е била добре проведена интервенция въз основа на видяното от видеозаписите от охранителните камери, които KOMO News е поискала. Засега полицията отхвърля настояването на KOMO News за даване на записите от видеонаблюдението поради продължаващото следствие.

От Seattle Coffee Gear са сменили ключалките и настояват, че за първи път се сблъскват с сходно навлизане, което им е коствало към 1800 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР