КПКОНПИ спестила пари от липса на кадри. Това стана ясно

...
КПКОНПИ спестила пари от липса на кадри. Това стана ясно
Коментари Харесай

КПКОНПИ спестила пари от шофьори и чистачки

КПКОНПИ икономисала пари от липса на фрагменти. Това стана ясно от доклада на Антон Славчев, заместник-председател на Комисията, който се яви пред отрасловата парламентарна комисия. 116 са незаетите щатни бройки. Най-голям дефицит има измежду водачите и чистачките. 8% е неизпълнението в перо Заплати в бюджета съгласно данните са за първото полугодие на 2022. Депутатите не са обезпокоени, че в КПКОНПИ липсват чистачки, тъй като те нямали значителен принос към работата на комисията. До март към 45% е бил некомплектът в дирекция " Конфликт на ползи ". От тогава се организират състезания за запълване на кадровия дефицит. От 10 явили се претенденти единствено един имал качествата да заеме длъжността.

Не сме спирали с назначението на хора, сподели Славчев. Само 3 от 24 каузи е изгубила комисията за интервала. Над 73 хиляди лв. по тях би трябвало да заплати КПКОНПИ. Над 5 милиона лв. са приходите за страната от делата. 632 акта за първите девет месеца за спор на ползи е издала комисията, стана ясно още от думите на заместник-председателя на антикорупционната комисия. По 98 сигнала за спор на ползи е работила комисията през второто тримесечие на 2022 година, а по третото - по 122 сигнала. Наложени за санкции на стойност 58 000 лв.. За корупция до момента са осъществени 262 инспекции и са осъществени 325 оперативно-издирвателни дейности.

КПКОНПИ не е употребена като инструмент, отговори Антон Славчев на депутатски въпрос. Комисията изпълнявала закона подобен, какъвто е.

Депутатите влязоха в спор и за красивия арест. Темата подаде Иван Христанов от Политическа партия, който попита дали при ареста на Десислава Иванчева е предпазено достолепието й. Стефан Янев му отговори: " Красив арест няма. " Само при противозаконния има фойерверки, включи се и Десислава Атанасова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР