Козметиката и продуктите за грижа за кожата често се гордеят

...
Козметиката и продуктите за грижа за кожата често се гордеят
Коментари Харесай

Морска сол в козметиката: естествено чудо за вашата кожа

Козметиката и продуктите за грижа за кожата постоянно се гордеят с необятна гама от екзотични съставки, всяка от които твърди, че обезпечава неповторими изгоди за вашата кожа. Едно такова естествено благосъстояние е морската сол. Използването на морска сол в козметиката, дава чудесната опция да се докоснете до силата на морето.

Получена от изпаряването на морска вода, морската сол се употребява от епохи в ритуали за грижа за кожата и уелнес.

Морската сол лекува, подхранва и релаксира. Използването на морска сол в грижите и медицината е известно от епохи.

реклама

Защо морската сол е добра за кожата? Наситена е с магнезий, калий, калций, както и с натрий и сяра. Има pH, уместно за нашата кожа (от 7,5 до 8,4).

Според откривателите нейните свойства са доста сходни с тези, които всеки от нас е имал преди да се роди в околоплодния мехур. Може би по тази причина се усещаме толкоз добре в морето?

Но морската сол в действителност ли е потребна за вашата кожа или е просто още един мит за хубостта? В тази публикация ще проучим невероятните свойства на морската сол и нейните евентуални преимущества, когато се употребява в козметиката.

Морска сол

Това е едрозърнеста сол и се получава посредством изпаряване на морска вода. Тя не се извлича от мина, както каменната сол за хранителни цели, която използваме за подправяне на храната.

Свойствата на морската сол в грижата за тялото варират според от района на света, от който идва продуктът.

Най-здравословната сол идва от Мъртво море, тъй като то се счита за най-соленото водно тяло в света. И по тази причина козметиката от Мъртво море е измежду най-хубавите.

Солта, получена от това море, има най-висока централизация на магнезий и сяра, т.е. минерали, потребни за нашата кожа. Особено когато страдате от болести като атопичен дерматит, псориазис или акне.

Затова си коства да потърсите козметика с морска сол в магазини, които обръщат внимание на произхода на солта.

Морската сол е артикул на алхимията на природата, формирана посредством изпаряване на морска вода.

Докато водата се изпарява, тя оставя след себе си солни кристали, които по-късно се събират и обработват за разнообразни приложения, в това число кулинарна и козметична приложимост.

Морската сол е богата на минерали и микроелементи, които играят жизненоважна роля за нейните евентуални изгоди за кожата.

реклама

Ползите от морската сол за вашата кожа

Използването на морска сол в козметиката има редица изгоди за здравето на кожата, някои от най-хубавите са:

  • Ексфолиране: Кристалите от морска сол основават отлични естествени ексфолианти. Когато се употребява в артикули за грижа за кожата, морската сол нежно отстранява мъртвите кожни кафези, отпушва порите и предизвиква по-гладък и лъчезарен загар. Ексфолирането е изключително дейно за лекуване на склонна към акне кожа.
  • Богата на минерали: Морската сол съдържа съществени минерали като магнезий, калций и калий. Тези минерали могат да оказват помощ за поддържане и ревитализиране на кожата. По-специално, магнезият е прочут със своите успокояващи свойства.
  • Противовъзпалително: Естествените противовъзпалителни свойства на морската сол могат да понижат зачервяването и раздразнението на кожата. Може да бъде изключително потребно за хора със болести като екзема или псориазис.
  • Детоксикация: Морската сол оказва помощ за добиване на замърсяванията от кожата, което я прави отличен избор за пречистващи маски или детоксикиращи вани. Може да помогне за отпушване на порите и елиминиране на токсините.
  • Балансиране на производството на мазнини: Морската сол може да помогне за балансиране на непотребното произвеждане на себум в кожата, което я прави подобаваща за хора с мазна или комбинирана кожа. Действа като всмуква непотребната лой и минимизира лъщенето.
  • Подобрена циркулация: Морската сол в козметиката може да подтиква притока на кръв към повърхността на кожата, което усъвършенства здравето и блясъка на кожата. Тази нараснала циркулация може също да подкрепи регенерацията на кожните кафези.

Използване на морска сол в козметиката

Морската сол може да се откри в разнообразни козметични артикули, в това число:

  • Ексфолианти: Ексфолиантите с морска сол нежно ексфолират кожата, като отстраняват мъртвите кафези и предизвикват здравословния искра. Те са изключително ефикасни за скрабове за тяло, само че по-нежни формули могат да се употребяват за лице.
  • Соли за вана: Добавянето на морска сол към водата за баня основава успокояващо и детоксикиращо преживяване. Солите за вана могат да оказват помощ за разпределяне на мускулите, разчистване на кожата и облекчение на напрежението.
  • Маски: Маските с морска сол, когато се комбинират с други съставки, могат да обезпечат надълбоко разчистване и да насърчат по-чиста и сияйна кожа. Полезни са за мазна кожа и склонна към акне кожа.
  • Почистващи артикули: Някои почистващи артикули за лице включват морска сол, с цел да обезпечат изцяло разчистване, като в същото време поддържат салдото на кожата.
  • Тоник: Тонерите с морска сол са известни със своите балансиращи кожата и пречистващи свойства. Те могат да оказват помощ за управление на непотребното омазняване и поддържане на pH салдото на кожата.

Морска сол за къпане

Морската сол може да се употребява най-вече за къпане и по този начин я познаваме най-добре.

Когато прибавим малко сол към водата, получаваме разтвор, който има страховит резултат върху положението на кожата. Особено когато съвместим елементарна вана с обтриване с морска тиня и водорасли.

Нека си признаем обаче, че е мъчно да се намерят положителни условия за всекидневно основаване на сходни ритуали в нашите бани. Но това, което несъмнено можем да създадем добре и което не е мъчно, е да си купим първокласен козметичен препарат с морска сол. Миришат необикновено, имат добра консистенция и устоят дълго време.

Морската сол отстранява напрежението и успокоява нервите. Накисването на краката ни в морска сол ги успокоява и ни кара да се усещаме по-леки. За да получите цялостен резултат, водата за киснене на краката, в която разтваряте морски соли, би трябвало да е задоволително топла.

Морска сол за ексфолиране

Освен, че морската сол хидратира добре кожата, тя има и положителни ексфолиращи свойства.

Ето за какво огромните солни частици се употребяват драговолно за премахване на мъртвия, мазолест епидермис.

Пилингът с едрозърнеста морска сол е един от най-хубавите в света. Използва се след баня и преди втриване на кремове и балсами, разрешава на питателните субстанции от обогатяващите препарати да обхванат по-добре в кожата.

Струва си да запомните да изберете скраб за тяло, който с изключение на със сол е обогатен и с плодови екстракти, да вземем за пример смокиня и нар. Добре ще се отрази и морската сол с лавандула и лайка.

реклама

Морска сол за грижа за лицето

Морската сол има мощни абсорбиращи свойства, което я прави противоречива измежду феновете на естествената грижа.

От една страна, тя може да задържа вода в тялото, когато консумираме прекалено много от нея в диетата си, а когато се нанесе върху косата, може дейно да изплакне боята от нея.

Ако морската сол не се отмие добре от тялото след къпане, някои от нас могат да получат алергична реакция (особено когато излизаме на слънце по-късно).

От друга страна, хората, които се борят с тежко и повтарящо се акне, би трябвало да употребяват колкото е допустимо повече козметика с морска сол. Има почистващи свойства, има антибактериални свойства и всмуква непотребния себум, който запушва порите ни.

Но не се предлага потреблението на пилинги с едра сол за лице, защото те могат да причинят раздразнение. Особено в случай че имаме сензитивна кожа, капиляри и склонни към раздразнения.

Частиците сол са много остри – тъй че са по-подходящи за унищожаване на мъртва кожа от други елементи на тялото. Особено лактите и коленете.

Морските соли, богати на минерали, също могат съвършено да овлажняват кожата.

Маска от морска сол, смесена с мед и изворна вода, ще бъде чудесно средство за справяне с казуса с несъразмерното приключване на вода от тялото през кожата.

Можем да използваме маската и за навлажняване на кожата на ръцете.

Морска сол за целулит

Вече знаем, че съставката морската сол в козметиката е със особено предопределение за кожни проблеми.

Полезните свойства на морската сол при целулит обаче са малко известни.

Портокаловата кожа се отстранява извънредно мъчно. Трудно е да се откри елементарен и ефикасен метод за справяне с нея.

Ключът е постоянната грижа и намирането на козметични съставки, които ще оказват помощ за разграждането на подкожните мазнини. Морската сол е една такава съставна част.

Стяга и кондиционира кожата. Има дрениращ резултат. Използва се за разтривки, спомага за възстановяване на кръвоснабдяването на тъканите. Масажира и, както знаем, в допълнение почиства, позволявайки освобождението от отрови, които постоянно ускоряват казуса с целулита.

Морската сол е освен грижа

Въпреки това ваните и маските с морска сол или потреблението й като пилинг не са всички способи, по които може да се употребява тази скъпа суровина.

Морската вода може да се употребява и като:

  • детайл от лечението при болести на щитовидната жлеза (солните частици съдържат йод, който е скъп за пациенти с щитовидна жлеза);
  • при лекуване на плитки рани и драскотини (компресите с морска сол работят чудесно);
  • при разчистване на носа и ушите (особено когато имаме хрема);
  • в грижата за бебето (водата с морска сол може да се употребява за промиване на очите);
  • средство за инхалиране при болести на горните дихателни пътища (почиства и овлажнява, успокоява сухите лигавици).

Бъдете деликатни

Докато морската сол предлага голям брой изгоди за кожата, значимо е да я употребявате умерено.

Морската сол може да работи изсушаващо, тъй че хората с сензитивна или доста суха кожа би трябвало да бъдат деликатни и да обмислят по-нежни други възможности.

Винаги следвайте рекомендациите за приложимост на козметични артикули, съдържащи морска сол.

Морска сол в козметиката – Обобщение

Морската сол има доста приложения: тя освен подхранва кожата ни, само че и има позитивен резултат върху здравето ни.

За страдание наподобява, че към момента се подценява. Междувременно би трябвало да я търсим в състава на ежедневната козметика. От тази за разчистване, през тази за баня, до препаратите, предопределени за битка с съответни кожни проблеми.

В умозаключение, морската сол е естествено знамение за вашата кожа, предлагайки ексфолиация, минерално поддържане, противовъзпалителни свойства, детоксикация и други

Когато се употребява рационално в козметиката, морската сол може да способства за по-здрава и по-сияйна кожа.

Така че идващия път, когато обмисляте покупка за грижа за кожата, не се изненадвайте, в случай че срещнете невероятните преимущества на морската сол, изпитана във времето загадка за хубост от морето.

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР