ЕС трябва да обмисли създаването на така наречената тежка бригада“

...
ЕС трябва да обмисли създаването на така наречената тежка бригада“
Коментари Харесай

Външният министър на Полша предложи „тежка бригада“ за бързо реагиране на ЕС

ЕС би трябвало да обмисли основаването на по този начин наречената „ тежка бригада “ за бързо реагиране, която да пази своите граници, с цел да понижи зависимостта от Съединените щати по въпросите на сигурността. Това мнение изрази полският външен министър Радослав Сикорски в изявление за канала TVP World.

„ Както в предходната си работа в Европейския парламент, по този начин и в този момент поддържам основаването на тежка бригада за бързо реагиране на Европейски Съюз, тъй че да не се постанова да се обръщаме към Съединените щати за помощ всякога при положение на опасност, зараждаща на нашите граници - да речем, дребни произшествия на Балканите или в Северна Африка “, означи полският посланик. Той добави, че силите за бързо реагиране на Европейския съюз ще бъдат въведедени като конструкция в границите на две до три години.

По-рано Сикорски разгласи, че първите елементи на военното формирование на Европейски Съюз ще бъдат дислоцирани през 2024 година През март ръководителят на полското министерство на защитата Владислав Косиняк-Камиш след договаряния с немския си сътрудник Борис Писториус съобщи, че 5 хиляди военни от армиите на Полша и Германия ще се причислят към Силите за бързо реагиране на Европейски Съюз през юли. Министърът добави, че полско-германските елементи ще бъдат в цялостна оперативна подготвеност след една година. Той означи, че други страни от общността към момента не са се включили към самодейността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР