Който на млади години се движи и е физически активен,

...
Който на млади години се движи и е физически активен,
Коментари Харесай

Спортувай на младини, да не дебелееш по-късно

Който на младини се движи и е физически деен, понижава риска като възрастен да е с наднормено тегло. Това важи изключително за дамите, настояват американски учени.

Обикновено сред 40 и 50 година доста хора напълняват. “Трудно е да не качиш килограми с увеличението на годините ”, споделя Арлийн Ханкинсън от Северозападния университет в Чикаго.

За да изследва дълготрайния резултат на постоянните извършения, тя интервюирала 3500 дами и мъже – първо когато били млади и по-късно в продължение на 20 години. Интересувала я физическата интензивност – освен спортуването, само че и разходките, специалностите, свързани с физическо натоварване, и домакинската работа.

Резултатът: тези, които се движели регулярно, натрупвали по време на прехода към междинната възраст по-малко килограми от по-пасивните. Активните мъже напълнели приблизително с 2,6 кг по-малко от “колегите ” си. При дамите резултатът се оказал още по-силен – 6 кг разлика!

За страдание, единствено 12% от групата се оказали доста дейни физически. “Редовното придвижване би трябвало да се трансформира в наложителна част от живота на всеки човек ”, споделя Ханкинсън.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР