Който има резервация за море през юли и август, да

...
Който има резервация за море през юли и август, да
Коментари Харесай

Д-р Кунчев успокои: Не отменяйте резервации за юли и август


Който има резервация за море през юли и август, да не бърза да я анулира. Това посъветва хората основният здравен държавен контрольор доктор Ангел Кунчев, който е част от Националния действен щаб против ковид. Той разяснява оптимистичен сюжет за развиването на епидемията от ковид у нас по време на посещаване в Пловдив. По думите му, в случай че гледаме образеца на Китай, в един обозрим интервал от два – три месеца може да чакаме да минем през пика и животът последователно да се възстановява.

Д-р Кунчев обаче бе безапелационен, че би трябвало да се въздържим от празнуването на идните празници Цветница и Великден, с цел да бъдем по-спокойни и по-бързо да се вдигнат ограничаващите ограничения.Той напомни, че в България сред 50 000 и 60 000 души са сложени всекидневно под карантина и контролът на това лишава доста средства и запаси.

В Пловдив доктор Кунчев посети кооперативния Четвъртък пазар, който е най-големият в града, с цел да ревизира по какъв начин се извършват разпорежданията на министъра на опазването на здравето за работата на фермерските пазари. Установено бе, че в пазара не се позволяват жители без маски, а на тези, които нямат, се дават гратис.

Преди ден от Асоциацията на българските туроператори и туристически организации съощиха, че над 200 000 българи са платили общо 250 млн. лв. за екскурзии и почивки в интервала от 13 март, когато беше въведено изключителното състояние до 31 май 2020 година В момента туроператорите не връщат пари, а оферират така наречен ваучер " анулация на пътуването ". Той дава опция на клиентите заплатили екскурзии и почивки да ги осъществят до 2 години след повдигането на карантината и ограниченията против разпространяването на болестта. Отделно още 100 000 българи са платили 80 млн. лева за отмора или екскурзия през юни 2020 г.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР