Коя стабилност - на сауните и персоналните асансьори, на безнаказаността,

...
Коя стабилност - на сауните и персоналните асансьори, на безнаказаността,
Коментари Харесай

Коя стабилност: на сауните и персоналните асансьори, на мизерните доходи и емиграцията?

" Коя непоклатимост - на сауните и персоналните асансьори, на безнаказаността, на мизерните приходи и емиграцията, на топящото се население? "

Това съобщи президентът на България Румен Радев в изявление за " Панорама " пред Българска национална телевизия в отговор на въпроса дали националният ни интерес сега е опазване на стабилността или смяна на статуквото.

Радев разяснява и изявлението на премиера Бойко Борисов, съгласно което се била готвела " пълзяща диктатора " и президентът желал повече пълномощия:

" Властта сега е господин Борисов и няма по какъв начин един деспот да бъде отвън ръководството и в това време да бъде деспот. Освен в случай че господин Борисов не се възприема като съпротива на самия себе си и на своето ръководство и желае по някакъв метод да се дистанцира от личното си ръководство. "

Държавният глава уточни сметките отвън България и офшорните компании като главния зложелател на органите в страната в битката с престъпността. Той даде като образец за тежкото състояние у нас и ерозията на доверието в страната абсурда със закупуването на жилища от политици на преференциални цени, както и отклоняването на държавни средства за лична полза. Това е проблем, засягащ държавната сигурност.

" Обхватът на този скандал надвишава надалеч елементарните имотни покупко-продажби и рефлектира директно върху доверието в политическата класа и институциите. Той оронва държавността. Той оронва и нашия имидж на открито и към този момент се шири и по международните медии. И в случай че някой би трябвало да дава отговор, това са най-много ръководещите през днешния ден. Да дават отговор на въпроси по какъв начин са добити средствата за закупуване на първокласни жилища, за елитно обучение на деца, по какъв метод са закупуване. И аз мисля, че това са прекомерно наивни апели, че виждате ли, това била някаква политическа офанзива в навечерието на изборите, че към този момент би трябвало да спрем, тъй като всичко е завършило, някакви измислени морални стандарти и оставки. С това завършваме и виждате ли, това бил някакъв битовизъм и ние би трябвало да го забравим, да приказваме за Европа. Напротив, в случай че желаеме най-накрая да бъдем естествена европейска страна, би трябвало „ апартаментгейт “ да има последици. Защото аз не желая да истеризирам казуса, само че този „ апартаментгейт “ носи в себе си мощен заряд на възмущение и на неотстъпчивост на хората, най-накрая това може да катализира дълго заприщвани процеси. Това е за мен вододел и оттук насетне зависи накъде ще тръгнем – дали ще останем общество, тънещо в политически разгул, корупция, беднотия и обърканост, на фона на останалите европейски страни, или ще поемем по пътя на правовата страна, проспериращото общество, нов жанр на ръководство и нов политически морал, където полиците ще разчитат и ще живеят единствено от заплата. Затова „ апартаментгейт “ е исторически късмет. Най-сетне имаме реакция и то действителна, на медийни изявления, на публичен напън, и би трябвало да се продължи нататък. Не единствено да се изкарат всички тези несъответствия на политиците, приходи, разноски, придобиване, само че идва идващ стадий съгласно мен – сметките на открито, в офшорни компании, и това е огромното предизвикателство съгласно мен към всички така наречен оторизирани органи. Защото медийните изявления ги изпревариха във връзка с имотните далавери. Ако в този момент ги изпреварят във връзка с сметките и на парцелите на открито, какво вършим с тези органи? Аз съм уверен, както и болшинството български жители, че ние имаме от какво да се тормозим. Не единствено сметки и офшорни транзакции, само че и огромният проблем – парцели у нас и зад граница, компании у нас и зад граница, на името на подставени лица. Ето всичко това би трябвало да се разкрие и да се проверява ", съобщи Румен Радев.

Той разяснява и обвиняванията, че самият той е закупил на ниска цена жилище на специфична цена:

" Искам да е безусловно ясно, че аз не натрупвам и не замествам жилища. Имам единствено едно жилище и то е добито доста преди да вляза в политиката, не е в „ Гео Милев “, а е в „ Редута “. И мога да потвърдя всеки един лев. Но аз мисля, че това са обезверени опити на властта да приравни имотните проблеми на ръководещите с жилищата на всички българи, да изкара, че всички са маскари и по този метод да размие личните си безобразия. Да, придобил съм жилище от фонда на Министерство на защитата в Пловдив и то чак като полковник, пълководец на авиобаза, на цени избрани от страната и идентични за целия вход – от старшината до полковника. Сега ще търсим сметка на Министерство на защитата за какво е имало жилищна политика и от хилядите военнослужещи, които са закупували на тази избрана от страната цена. Няма нищо общо сред обществената политика на Министерство на защитата и замогването от власт. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР