КОЯ Е ТЯМихаела Маринова е българска певица, участник и победител

...
КОЯ Е ТЯМихаела Маринова е българска певица, участник и победител
Коментари Харесай

Михаела Маринова пред Novinite.bg: Музиката е моят наркотик! Вярвам в кармата да постигаш!

КОЯ Е ТЯ

Михаела Маринова е българска певица, участник и победител във форматите на Нова телевизия „ X Factor “, „ Маскираният артист “ и „ Като две капки вода “. Завършва приблизително обучение с профил Поп и джаз пеене в НМУ Любомир Пипков, след което учи музикално-сценична постановка в НМА Проф. Панчо Владигеров. През годините печели редица състезания в България и в чужбина. През 2020 Михаела Маринова показва първия си студиен албум, озаглавен „ Стъпка Напред ”, който включва 12 заглавия и през 2021 печели премията „ Албум на годината ”.

Работи в колаборация и записва дуети с редица известни български реализатори, измежду които Любо Киров, Павел и Венци Венц, Михаела Филева, Тита и други

Дала е своя глас на обичани герои в българските дублажи на анимационни филми, измежду които Аристокотките, Книга за джунглата 2, Зън-зън, Мечето Падингтън и други. Част е от артистите на Вирджиния Рекърдс.

На тазгодишния фестивал на изкуствата „ Аполония ”, който ще се организира за поредна година в Созопол от 28 август до 5 септември, Михаела Маринова, ще стъпи на именитата сцена на амфитеатъра на 29 август, където дружно с бенда си, ще показа новите си и най-известни песни.

Тази година участвате в „ Аполония ”. С какво смятате да покорите взискателната аудитория на фестивала на изкуствата?

„ Аполония ” е в действителност огромна сцена, за която всеки реализатор би могъл да мечтае, и е изключителна опция за мен да се показва на фестивал с такава богата история. Всяка година той се радва на своите твърди почитатели -„ аполонците ”. За мен е чест и наслаждение да бъда на сцена, на която са се изявявали известни имена в музиката, в това число Лили Иванова. Затова се приготвям съществено за присъединяване си дружно с цялата ми тайфа, която ще е с мен: Ангел Дюлгеров на китара, Пламен Денчев – клавишни, Евден Димитров – бас, Радо Казасов – барабани, гласовите вокали Катя Кръстева и Никола Стойков. Това са хората, без които магията на сцената няма да се случи. Вълнувам се ужасно доста!

Съвсем скоро завърши първото ви национално турне, което мина в пет от огромните градове на страната. Как го оценявате и какви бяха реакциите на публиката?
 May be an image of 1 person and crowd Снимка: Фейсбук/Михаела Маринова
То започва през юни и мина през Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново и София. Радвах се на прелестна аудитория, която безусловно крещеше и пееше песните ми, скандираше името ми. Всички сме извънредно щастливи от това, което се случи и към този момент приготвяме идващото турне през 2024 година, а то сигурно ще е още по-грандиозно и по-голямо от това, което се случи в този момент.

Специален посетител сте в турнето на Любо Киров, с който имате дуетен шлагер – „ Мога ”, на който публиката напряко полудява. Как ви хрумна да го създадете? Кой беше основателят – Вие или той?
 May be an image of 3 people Снимка: Фейсбук/Михаела Маринова
„ Мога ” като дует се роди доста естествено и супер инцидентно на един от неговите концерти в „ София Лайв клуб ”. Просто той реши да ме предложения на концерта си и сподели: „ Много желая да те поканя на концерта си и дай да изпеем някое от моите части – за самия концерт да го създадем като дуетно. ” Спряхме се на „ Мога ” и безусловно в границите на две дни направихме тази „ сглобка ”. Излизайки на сцената на „ София Лайв клуб ” тогава, публиката в действителност реагира брутално на самото парче и на метода, по който го поднесохме. И малко по-късно след този концерт аз започнах подготовката си върху първия си албум „ Стъпка напред ” и някак си напълно естествено пристигна концепцията и опцията да включим в албума и „ Мога ”, само че с нов аранжимент, напълно с ново звучене. Новият аранжимент, с който живее към този момент тази ария, е дело на Ангел Дюлгеров. Това е естественият път на тази ария. Много съм признателна на Любо! Той е необикновен човек с невероятни душа и сърце, обича да се раздава за хората, които в действителност цени и обича в живота си, и постоянно е успявал да ми подаде ръка, да ме насърчи и да ме поучи в много от обстановките в живота ми. Приемам го като един от специфичните хора по пътя на моята кариера в музиката. Така че поканата, която получих, да вземам участие като специфичен посетител в турнето му, мощно ме развълнува. Нетърпелива съм, тъй като с изключение на дуета „ Мога ”, ще осъществим и други неща дружно. Ще ги запазя обаче в загадка, с цел да не ракривам изненадата. Знам, че ще е цялостно на всички места, тъй като всички обичаме Любо Киров. Нямам самообладание!

Бихте ли открехнали завесата и за участията си в концертите на Максим Ешкенази?
 May be a black-and-white image of 2 people and violin Снимка: Фейсбук/Михаела Маринова
С Максим работим от доста години дружно и още веднъж някакси доста естествено стана нашата среща. Сигурно звучи доста необичайно, само че досига в живота ми нищо не се е случвало принудително, с напор и безобразни старания. Напротив, нещата се случват по най-красивия и натурален метод. Затова се усещам супер щастлива и се любувам на всички тези мигове. Благодарна съм, че Силата е с мен! Голяма хубост се случва всякога на сцената с Максим Ешкенази и със симфоничния оркестър зад нас. Това е една напълно друга атмосфера. Моите концерти са с тайфа, а тук приказваме към този момент за симфоничен оркестър. Разликата не е дребна и нещата звучат по радикално друг метод. Магията, в която се потапяш, е неописуема.

В този смисъл вярвате ли в кармата и предопределението?
 May be an image of 1 person, braids and blonde hair Снимка: Фейсбук/Михаела Маринова
Да, имам вяра! Вярвам в Кармата, имам вяра в Съдбата, имам вяра, че човек желае ли човек нещо доста мощно, желае ли го, труди ли се за него всеки ден, просто е неизбежно по някакъв метод то да не се случи, да се сбъдне фантазия! Да, може да не е незабавно, може да отнеме години, до момента в който стигнеш до това, което искаш, само че имам вяра, че ще го постигнеш. Вярвам, тъй като към този момент съм очевидец на неща, които се случват по този метод – и освен от моя персонален опит. Виждам по какъв начин на много от приятелите ми от моя кръг нещата им се сбъдват, случват се – неща, които в действителност са си пожелавали и са ги желали ужасно доста. Просто когато си добър човек, Съдбата ти се усмихва!

Какво съставлява Вашият план „ Само ти ”?
Снимка: Фейсбук/Михаела Маринова/Само ти
Това е едно доста лятно парче от втория ми студиен албум, занимателно, пламенно и доста щастливо, ведро. Такива песни ми се случват рядко, тъй като аз съм по-скоро трагичен реализатор, който обича да пее за разочарованията и болката в любовта. Тази ария обаче приказва за нещо друго - за една тръпка, задявка, пристрастеност и огън, който гори и изпълва душата ми с летеж. Така че тя е доста подобаваща за това лято. Преди дни излезе на видео, тъй че ще може да звучи по всички тв ефири и канали, да радва хората и да им носи положително въодушевление.

Да чакаме ли от Вас още една „ стъпка напред ” – трети албум, и по кое време?
 No photo description available. Снимка: Фейсбук/Михаела Маринова
О, да, несъмнено. Задължително го очаквайте, без да се колебаете. Той ще се появи скоро, най-вероятно няма да е през тази година, само че през идната сигурно. Ще се потрудя доста, с цел да развеселявам свите обичани фенове и другари.

Участвахте и победихте в „ Маскирания артист ”, чието повтаряне тече сега. Трудно ли беше да пеете с костюма на Гарвана, та от горната страна на всичко и да успехите, освен това не какви да е противници?
 Михаела Маринова като Гарвана Снимка: Facebook/ Маскираният артист
Преди дни бях с компания и гледах един от епизодите, който ме върна и потопи в атмосферата на шоуто. В този миг се обърнах към приятелите си и им споделих: „ Леле, хора, вие представяте ли си, че съм предходна през това и съм излязла като победител от него? ” Просто се върнах в тези месеци, беше доста комплицирано, даже и душевен да понесеш цялата тази игра, тъй като трябваше да криеш от най-близките си хора. Никой не трябваше да знае, че участваш, а това доста тежеше – три месеца да криеш от майка си (а вие знаете какъв брой мощна вътрешен глас имат майките към децата си). Това беше огромна повинност за мен. Но знаех какъв брой доста ще развеселявам и изненадам околните си, когато схванат, че съм участник, без значение дали надвивам, или не – те постоянно наблюдават всички тв и музикални излъчвания. Костюмът беше безпределно тежък. Аз тежа 48 кг, а костюмът беше към 30-35 кг.! Можете да си визиите какво съм носила на плещите си. И беше безобразно топло под маската, некомфортно и доста мъчно за пеене – въздух съвсем не ти доближава. Изобщо по никакъв начин не е лесна задача. А и противниците, несъмнено, са безкрайни експерти и всеки от тях е доста добър в това, което прави - имаше и артисти, и модели, с изключение на артистите.

Но когато вземам участие в сходни формати, концепцията ми е успеха да не е непременно. Казвам си, че влизайки в такова нещо, ще дам не 100, а 200% от себе си, най-хубавото, а пък към този момент каквото ми е писано или както се споделя „ каквото сабя покаже ”. Това въобще е моята формула за триумф – да бъда себе си и да не се пренавивам.

Не мога да не ви попитам и за „ Капките ”, които печелихте два пъти. Кой беше най-трудният облик, в който се вживяхте? А кой ви беше най-лесен и непосредствен?
 Михаела като Софи Маринова - Стоп кадър/НОВА
Сещам се за първия път, когато участвах и върших облика на Ариана Гранде. Беше доста сложен облик за мен. Всъщност най-успешните облици са и най-трудните за мен. Софи Маринова ми беше извънредно комплицирана – и като глас, и като наличие, държание, въобще отвред и извънредно сложна за подражаване. Елвис Пресли също беше един от сложните облици. Но сигурно всеки от тях представляваше изпитание за мен. Не мога да кажа, че минах елементарно през това шоу. Костваше ми доста пот и подготовки.

Очевидно това лято е доста натоварено за вас. Ще съумеете ли да си отдъхнете от многочислените театрални изяви?
 No photo description available.
Винаги съумявам да открадна две седмици с моето семейство за отмора, само че тази година няма да са толкоз, а по-малко, тъй като поканата за турнете с Любо пристигна доста ненадейно и ще се наложи да се прибера в България. Но въпреки всичко ще съумея да си открадна едни десетина дни за отмора. Те са ми изцяло задоволителни, тъй като специалността ми, въобще това, което върша, ми носи голямо наслаждение. Факт е, че в един миг „ забиваш ” и би трябвало да отпуснеш душата, с цел да не си напрегнат, само че аз не мога без цялата тази лудница около мен! Вече не мога да бъда като естествените хора. И в случай че няма какво да върша в професионален проект, се усещам като болна, толкоз ми е зле, че не се претърпявам. Музиката е моят опиат! Така че отмора от 10 дни ще ми е изцяло задоволителна.

Имате ли избран режим на хранене, с цел да поддържате тези нежни 48 кг, или силата и калориите, които изразходвате на многочислените си концерти и участия са задоволителни, с цел да изглеждате по този превъзходен метод?
 No photo description available.
Наистина присъединяване ми в концерти изгаря доста калории и се смъкват килограми, изключително от метода, по който се движа по сцената. От нея слизам безусловно мокра, все едно съм са ме залели с кофа вода. Но се старая да наподобявам добре - отивам на фитнес и плуване, търча, върша спа процедури, сауна, парна баня, разтривки. Изобщо в последно време осъзнах, че човек би трябвало да се грижи за тялото си, в случай че желае то да му служи дълго във времето. Защото ние го товарим с какво ли не всеки ден и не му даваме грам въздух и отмора, с цел да отдъхне. Аз упражнявам три пъти седмично, на масаж съм два пъти в месеца, плавам всеки понеделник. Така се старая да подкрепям тялото си в добра форма. Още повече, че поддържайки го, аз се представям и по-добре на сцената, разполагам по-добре с въздуха си, двигателната ми просвета е напълно друга. А като хранене единственото, което съм спряла изцяло от две години, е хлябът и всички тестени произведения. Да, похапвам понякога спагети, случва се един път месечно да си взема и пица. Преди време хлябът като цяло постоянно присъстваше в ежедневното ми хранене, само че осъзнах, че това някакси ме е задръствало. Естествено, имаше и тренировки. По принцип виждам да си глезя по някакъв метод, с цел да се усещам добре. В никакъв случай не желая да стигам до болница от уязвимост, тъй че е значимо човек да поддържа някакъв баланс.

Какво Ви следва в близко време, с изключение на турнетата с Любо и участията?
 No photo description available.
Предстои да се случат доста неща в международен проект, тъй като знаете какъв брой са огромни стремежите ми към международната сцена. С Вирджиния рекърдс поставяме огромни старания това да се случи. През октомври още веднъж ще има SOFIA SONGWRITING CAMP, на който ще участват доста огромни експерти и продуценти, които имат песни и продукция, влизаща в най-голямата международна ранглиста – тази на Билборд. Хората, с които работим на тези лагери, в действителност са в топ 5 на най-хубавите в света, тъй че предстоят доста прочувствени и красиви моменти, по тази причина стискайте палци!

Интервю на Ани Романова
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР