Кой спечели доверието ни, отрази ли се на вота забраната

...
Кой спечели доверието ни, отрази ли се на вота забраната
Коментари Харесай

Първи анализ след вота: Отмяната на машинния вот мобилизира избирателите на ПП-ДБ в София

Кой завоюва доверието ни, отрази ли се на вота възбраната за машинно гласоподаване и какво ще реши изхода от балотажите идната седмица? Това разясниха анализатори в изборното студио на Euronews Bulgaria минути след оповестяването на първите резултати от вота.

„ Макар и към момента да са неофициални данни, е показателно, че продължава тази наклонност за спад на изборната интензивност и мотивацията на жителите. И то на изборите, които ги визира най-близо – техните проблеми, техния град, техните улици. Това в действителност е симптоматично “, разяснява политологът проф. Росен Стоянов.

Голямата изненада беше доста мощният резултат на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ в София , защото предварителните данни сочеха по-малка преднина. Всъщност анулацията на машинното гласоподаване не подейства мобилизиращо на всички гласоподаватели, само че особено на гласоподавателите на ПП-ДБ, защото те бяха най-големите последователи на този вид гласоподаване и в най-голяма степен го използваха на предходните избори “, уточни Галя Гогова от „ Маркет линкс “.

Ако има балотаж сред претендент на представител на „ сглобката “ и различен претендент, участниците в „ сглобката “ да се поддържат един различен . Самите партии дадоха такава поръчка, че в случай че има подобен сюжет, по-скоро биха призовали гласоподавателите си да поддържат претендента на „ некоалицията “, разяснява Димитра Воева от „ Тренд “.


Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР