Кой не обича круши, те са сочни и сладки. Крушите

...
Кой не обича круши, те са сочни и сладки. Крушите
Коментари Харесай

Печени круши на фурна: Лесен и вкусен десерт

Кой не обича круши, те са сочни и сладки. Крушите на фурна са един от най-интересните десерти, които могат да се подготвят от тези вкусни плодове. Ето по какъв начин:

Продукти: 

4 зрели круши
4 с.л. пчелен мед
Шепа орехи
1 чаена лъжичка канела
4 с.л. лъжици масло
Ванилов сладолед (по желание)

Приготвяне:
Първо загрейте фурната на 180 градуса.През това време измийте крушите, разполовете ги и ги почистете от семките.В дълбока купа смесете меда, смлените орехи и канелата. Този заряд ще придаде на крушите неповторим усет.Поставете супена лъжица заряд върху половинките круши. Уверете се, че е отмерено разпределено в цялата круша.Поставете крушите в намаслена тава за печене. Върху крушите се поставят масло и се пекат във фурната на 180 градуса за 20-25 минути. Крушите би трябвало да омекнат.Извадете крушите от фурната и ги оставете да престоят малко, с цел да се охладят леко.Можете да се насладите на десерта с обичания си сладолед.
Крушите на фурна са освен вкусно ядене, само че и елементарен метод да изненадате обичаните си хора. Този десерт може да се хапва когато и да е на годината и е съвършеният свършек на всеки обяд или вечеря. Опитайте тази рецепта и несъмнено ще ви хареса!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР