Кой не би искал да има здрава, гладка и сияеща

...
Кой не би искал да има здрава, гладка и сияеща
Коментари Харесай

За здрава и красива кожа хапвайте тези храни

Кой не би желал да има здрава, гладка и сияеща кожа? За да се радваме на такава обаче, е належащо да поставяме грижи за нея всеки ден. Но единствено скъпа козметика сигурно не би била задоволителна. Ако желаеме да реализираме стремежи резултат е нужно да сортираме храната, която консумираме, и да си набираме задоволително потребни мазнини, които подсигуряват здрава, витална и блестяща кожа.

Вижте кои храни усъвършенстват положението на кожата и се грижат за нейния добър тип.

Авокадо

Освен, че е вкусно, авокадото е и извънредно потребно! Перфектната композиция! То е превъзходен източник на незаменими мазнини, които подхранват кожата и я поддържат влажна от вътрешната страна. Освен това е богато на витамин Е, който подкрепя производството на колаген в кожата. И не на последно място по значимост, авокадото обезпечава антиоксиданти, които оказват помощ за елиминирането на токсините от тялото.

Бадеми

 бадемите са потребни за кожата

Бадемите са извънредно потребни за здравето като цяло и като отлично допълнение към това, те се грижат и за хубостта на нашата кожа. Чрез тях си осигуряваме витамин Е, който има антиоксидантно деяние, защищава клетките на кожата от увреждане и забавя процеса на нейното стареене.

Риба

Някои типове риба като сьомга, скумрия, риба звук и други са богати на омега-3 мастни киселини, които имат мощни противовъзпалителни свойства. Те форсират заздравяването на кожата при рани и понижават проявлението и разпространяването на акне. Освен това рибите са отличен източник на протеини, които са значими за производството на колаген в кожата и за възобновяване на влажността й.

Кокосово масло

 кокосовото олио е потребно за красива кожа

Кокосовото масло има високо наличие на потребни мазнини, лауринова киселина, витамини Е, К и желязо. То се усвоява елементарно от храносмилателната система и подхранва кожата от вътрешната страна на открито. Притежава антимикробни, имуностимулиращи и противогъбични свойства. Може както да се употребява, по този начин и да се ползва локално върху кожата.

Маслини

Те са едни от най-здравословните източници на потребни мазнини. Маслините укрепват съединителната тъкан и усъвършенстват тонуса на кожата. Чрез тях получаваме витамини като А и Е, които противодействат на свободните радикали, насъбрани вследствие на околната среда, напрежението, метода ни на живот.

Зехтин

Зехтинът оказва магическо деяние върху кожата с помощта на многочислените здравословни субстанции, които съдържа. Той подкрепя възобновяване на клетките, защищава кожата от увреждане и ѝ оказва помощ да се обнови и регенерира. Едно от веществата, участващи в състава му – сквалан, има противовъзпалителни свойства, управлява омазняването на кожата и забавя процесите на стареене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР