Кой е виновен и доколко за тежкото пътно произшествие на

...
Кой е виновен и доколко за тежкото пътно произшествие на
Коментари Харесай

Алекси Стратиев: Лек автомобил не може да изхвърли автобуса от пътя

Кой е отговорен и до каква степен за тежкото пътно произшествие на автомагистрала " Тракия " на 13 април - петък, при което починаха шестима души, все още никой не може да каже. Това разяснява някогашният шеф на Пътна полиция Алекси Стратиев. 

По думите му безапелационна версия за случая няма. Първопричината очевидно е този досег на лекия автомобил до рейса, удостовери той пред Канал 3. Според първичната версия автомобил " Рено " с плевенска регистрация опитал да изпревари рейса, само че се блъснал в него и го отклонил към канавката.
 
 БГНЕС
​​​​​​
" По отношение на техническото положение на рейса няма какво да се каже - той е чисто нов. Пътят също е прелестен с една много сериозна забележка, тъй като там няма мантинела ", съобщи той.

Мантинелата има тъкмо тази задача - рейсът да не излезе от пътното платно. " Мястото е равнинно, няма сериозна денивелация, само че този факт демонстрира, че би трябвало да има мантинела ", разясни Стратиев. 
 
 Dariknews.bg
​​​​​​
" Това, което се е случило, е необяснимо - еднакъв път, няма дупки, нов рейс, водачи с задоволително огромен опит. Мантинелата е извънредно значим фактор. Ако тя съществуваше, нямаше да се случи това ", удостовери и ръководителят на Българския авто съюз Борис Гаврилов.

Водачът е бил задължен да накара пасажерите да си сложат колани, разяснява още Алекси Стратиев. 

Той напомни, че водачът предстои на административна глоба, в случай че пътуващите в рейса не употребяват коланите. Отделно наредбите дефинират да бъдат санкционирани и пасажерите.
 
 БГНЕС
​​​​​
Алекси Стратиев показа и безапелационното си мнение, че лек автомобил не може да изхвърли рейса.

" Автобусът е над 20 тона, лекият автомобил е 1 звук ", означи той.
 
 БГНЕС

" Допускам, че след до момента, лидерът на рейса е опитал да избегне този удар и е завъртял кормилото надясно, прекалено много надясно, с цел да може по-късно да направи един противоположен изострен завой, който към този момент подвига рейса на две колела и да влезе в канавката. Допускам, че времето на лидера не е било задоволително, с цел да вземе вярно решение ", проучва случая някогашният полицейски началник.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР